Špargľový nákyp
Špargľový nákyp

Špargľový nákyp s údeným mäsom

Marcel Sekereš
šéfkuchár Hotela sv. Ludmila**** v Skalici, 27. apríla 2017
Špargľový nákyp s údeným mäsom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
50 minút
na 175 °C

Suroviny

400 g
400 g
50 g
5 g
110 g
100 ml
110 g
5 ks
110 g




Postup

  1. 1

    Očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na masle, pridáme očistenú a na kolieska nakrájanú špargľu, údené mäso nakrájané na drobné kocky, dochutíme soľou a korením a zľahka opražíme.

  2. 2

    Necháme vychladnúť, zalejeme smotanou, pridáme žĺtky, preosiatu múku s vyšľahaným maslom, premiešame a nakoniec pridáme najemno nakrájanú pažítku a vyšľahané bielky.

  3. 3

    Vymiešanú hmotu vyklopíme na maslom potretý plech a pečieme pri 175 °C asi 50 minút.

Diskusia k receptu