Palacinky s pečenou tekvicou

Stanislava Matejová a Barbora Babiaková
z Pekárne Harmónia v Modre, 1. mája 2017
Palacinky s pečenou tekvicou
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Každá pekáreň je hrdá na chutné, kvalitné a často aj originálne koláče, chleby či zákusky. U nás však máme ešte jedno kritérium – piecť aj pre „bezlepkáčov“ tak, aby ich stôl nebol o nič Zobraziť celý popisKaždá pekáreň je hrdá na chutné, kvalitné a často aj originálne koláče, chleby či zákusky. U nás však máme ešte jedno kritérium – piecť aj pre „bezlepkáčov“ tak, aby ich stôl nebol o nič chudobnejší.

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
na 190 °C

Suroviny

1 hrnček (napríklad maslová)
1 ČL (na opekanie)
1/2 hrnčeka
1 ks
3 PL
1 PL
2 PL
1/2 ČL
50 ml
20 g (opražené nasekané)




Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 190 °C. Zmiešame tekvicu nakrájanú na malé (asi 1 cm) kocky s kokosovým olejom a rozložíme ju na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do rúry a pečieme, občas premiešame, až kým nebude zlatohnedá a prepečená (asi 15 minút). Tekvicu vyberieme z rúry a voľne zakryjeme alobalom, aby zostala teplá, kým budeme robiť palacinky.

  2. 2

    Mandľovú múku nasypeme do stredne veľkej misy. V inej miske zmiešame vajcia, mandľové mlieko, maslo, cukor a vanilku. Túto zmes nalejeme k mandľovej múke a dôkladne vymiešame. Keď sa zmes spojí, pridáme minerálku. Panvicu na palacinky zľahka potrieme kokosovým olejom a dáme na slabý až stredný plameň. Naberačkou vylejeme na panvicu štvrtinu cesta, dôkladne ho rozlejeme po celej panvici, aby vznikla tenká palacinka.

  3. 3

    Palacinku pečieme, kým nebude pevná a zo spodnej strany zlatohnedá. Opatrne palacinku obrátime a pečieme ju do zlatohneda aj z druhej strany. Takýmto spôsobom upečieme 4 palacinky z celej dávky cesta. Do stredu každej palacinky dáme lyžicu pečenej tekvice a prípadne posypeme praženými mandľami.

Diskusia k receptu

mitzy
krásna práca 5* ukladám si, takéto farebné zeleninové kreácie mám veľmi rada :)
zivestriebro
To je perfektný nápad s tou mandľovou múkou. A celkovo to vyzerá veľmi "jediteľne"... :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia