Šampiňóny plnené bryndzou
Šampiňóny plnené bryndzou

Portobello huby plnené bryndzou s mangovou salsou

sweetlaab - fotkasweetlaab, 1. mája 2017
Portobello huby plnené bryndzou s mangovou salsou
Foto: sweetlaab

Prichádza sezóna májovej bryndze a tento recept je ďalšou variáciou na jej využitie. Okrem slovenskej kuchyne inšpirovali sme sa juhoamerickou a talianskou kuchyňou. Zobraziť celý popisPrichádza sezóna májovej bryndze a tento recept je ďalšou variáciou na jej využitie. Okrem slovenskej kuchyne inšpirovali sme sa juhoamerickou a talianskou kuchyňou. Bryndzou sme naplnili veľké huby Portobello a osviežili sladko-korenistou sviežou výbornou mangovou salsou.

3
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 175 °C

Suroviny

3-4 ks
300 g
3-4 plátky (Ementál, Gouda)
100 g postrúhaný
2 strúčiky
1/2 ks
4 PL (na varenie)
1/4 ČL
2 hrnčeky
1 štipku
1 štipku




Postup

  1. 1

    Umyjeme huby a vysušíme ich čistou utierkou, odstránime stopky, natrieme košíčky s olivovým olejom, predhrejeme rúru na 175 °C. Potrieme plech na pečenie olejom.

  2. 2

    Stopky z húb jemne pokrájame, opražíme na oleji spolu s pretlačeným cesnakom a posekanou cibuľou na strednom ohni, 10 minút, zmes húb ochladíme a zmiešame s bryndzou, nastrúhaným tvrdým syrom (voliteľne), čiernym korením a kajenským korením.

  3. 3

    Lyžičkou naplníme každú hubku s veľkým množstvom bryndze, ale nedávame príliš veľké množstvo, pretože plnka pri pečení môže vytekať. Poukladáme plnené huby na pripravený plech na pečenie.

  4. 4

    Pečieme v predhriatej rúre, až kým sa pod hubami nezačne tvoriť tekutina, asi 20 minút. Môžeme odstrániť tekutinu a pokračovať v pečení ešte niekoľko minút. Počas posledných minút pečenia prikryjeme bryndzu v hubách plátkami Ementálu a pokračujeme v pečení, kým sa syr neroztopí.

  5. 5

    Vyberieme z rúry, ozdobíme mangovou salsou a servírujeme so salsou ešte v malej miske. Recept na výbornú salsu je na mojom blogu http://danieladanaphotographer.blogspot.sk/2017/05/mango-salsa-mangova-salsa-salsa-la.html

  6. 6

    Toto jedlo je bohaté na živočíšne tuky, ale má aj množstvo výživných látok, nutričné hodnoty ako aj viac informácií o recepte je na http://danieladanaphotographer.blogspot.sk/2017/05/portobello-mushrooms-stuffed-with-sheep.html

Diskusia k receptu

haji
Krásné foto, bezva suroviny, hned bych ochutnala. Jsi šikulka, milá @Sweetlaab !
conscientia
Už som mala tú česť s podobným receptom. Nedobrovoľne. Tie chute sa u mňa nechutne bijú. Portobelá sú príliš veľká delikatesa, aby som ich zabila bryndzou či mangom.
aszabka
I ja som cez víkend plnila šampiňóny na grilovanie nivou a vajíčkom a stalo sa presne to, čo si spomínala, plnka mi vytiekla, bola trochu redšia..no možno to bolo preto, že neboli dosť hlboké..tie huby :) skúsim nabudúce i bez vajíčka..snáď raz i s bryndzou, tú ľúbime..vďaka za nápad..
sweetlaab
@Aszabka (1.5.2017 21:21)

Ďakujem za komentár, máš plne pravdu, že s tou plnkou treba opatrne pri pečení, ale tu je recept ktorý sme z časti skopírovali

 www.pataks.ca/recipe/grilled-portobello-mushroom-stuf...


je to profesionálna firma, ktorá portobelá najprv grilovala a až potom naplnila kozím syrom, teda syr nepiekla, a na vrch dala mangové sladko-kyslé čatní. Tak si myslím, že keby som to robila ešte raz, tak by som recept vylepšila, najprv upiekla košíčky, a potom ich naplnila bryndzou, tak by sa aspoň zachovali všetky úžasné vlastnosti nepasterizovanej letnej bryndze ... a to sladko-kyslé čatní sa s bryndzou dobre hodí, pretože sýty syr osvieži, ale to je individuálne a môže sa to osviežiť aj inými chuťami ...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia