Raňajky pre mamičku

mycake - fotkamycake, 13. mája 2017
Raňajky pre mamičku
Foto: mycake

Nemusí to byť len na Deň matiek, kedy im pripravíme raňajky my. Ale len tak z vďaky za to, čo všetko pre nás robia. Zobraziť celý popisNemusí to byť len na Deň matiek, kedy im pripravíme raňajky my. Ale len tak z vďaky za to, čo všetko pre nás robia. Snáď vám poslúži táto malá inšpirácia:) Recept mám zo stránky MyCake.sk ❤

4
porcie
40 minút
príprava
15-20 minút
na 190 °C

Suroviny

Jahodové srdiečka:
2 - 3 ks
Jogurtové smoothie (2 porcie):
300 ml
6 veľkých ks
1 ks
3 KL (nemusí byť)
Slaninové muffiny s vajíčkom (4 ks):
4 plátky
4 ks
20 - 30 g
na dochutenie
na dochutenie




Postup

  1. 1

    Jahodové srdiečka: Z chleba vykrojím pomocou formičky srdiečka podľa potreby a natriem Lučinou. Na vrch poukladám kúsky nakrájaných jahôd a srdiečka sú pripravené:)

    Raňajky pre mamičku  - obrázok 1
  2. 2

    Jogurtové smoothie: V mixéri rozmixujem jogurt spolu s banánom a jahodami dohladka a nalejem do pohárov. Ak mám doma chia semienka, môžem primiešať do nápoja. Odložím do chladničky. Poháre si môžeš pripraviť kľudne aj deň skôr alebo skonzumovať hneď:)

    Raňajky pre mamičku  - obrázok 2
  3. 3

    Slaninové muffiny s vajíčkom: Na panvici si do zlatista opečiem plátky slaniny tak, aby zostali mäkké, nie chrumkavé. Tukom z panvice si vymastím formy na muffiny. Po obvode vyložím slaninou, na dno dám chlieb, nastrúhaný syr a jedno vajíčko.

    Raňajky pre mamičku  - obrázok 3
  4. 4

    Vrch posypem soľou a čiernym korením a pečiem v rúre na 190 °C asi 18 minút. Kto má rád vajíčka na mäkko, môže i kratšie.

    Raňajky pre mamičku  - obrázok 4

Diskusia k receptu

violeta
Veľmi milé, poznám ten pocit. Ide skôr o zážitok ako jedlo, mamičku si určite potešila :)
Niečo podobné, brunch s dcérou, ďakujem za spomienku :)


mycake
Ano, je to skor taka inspiracia a nevedela som ani, ci to tu mozem dat, ale mozno to niekomu predsa len spravi krajsi den :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia