Pečená šťuka
Pečená šťuka

Šťuka na zelerovo-batátových plackách

Libor Jantolák
šéfkuchár hotela Ponteo activity park**** v Bratislave-Rusovciach, 22. júna 2017
Šťuka na zelerovo-batátových plackách
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

800 g (filety)
30 ml
1 ks
Na placky:
400 g
400 g (sladké zemiaky)
4 ks
80 g
5 g
5 g
20 g
200 mla (na vyprážanie)
1 ks
Na omáčku:
200 g
100 g
400 ml




Postup

  1. 1

    Zeler a batáty očistíme, nastrúhame nahrubo, pridáme vajcia, na oleji opečenú cibuľku, nasekané čili, múku, soľ a bylinky. Cesto vypracujeme a necháme ho 5 minút odležať.

  2. 2

    Na rozohriatej panvici a miernom ohni pečieme placky na oleji asi 5 minút z oboch strán.

  3. 3

    V malom hrnci rozpustíme maslo, pridáme gorgonzolu a smotanu. Zmes za stáleho miešania prevaríme.

  4. 4

    Filety zo šťuky osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónom a opekáme z oboch strán približne 5 minút. Podávame s plackami a gorgonzolovou omáčkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia