Pečené zemiaky
Pečené zemiaky

Pečené zemiaky, batáty a cvikla s cibuľou a pekanovými orechami

mitzy - fotkamitzy, 22. júla 2017
Pečené zemiaky, batáty a cvikla s cibuľou a pekanovými orechami
Foto: mitzy

Pečené zemiaky môžu vždy chutiť inak :) perfektná príloha, alebo večera plná vitamínov.

4-6
porcie
20 minút
príprava
60 minút
na 190 °C

Suroviny

7-8 ks
1-2 ks
3-4 ks
2-3 ks
1 hrsť




Postup

  1. 1

    Umyté zemiaky dáme variť v šupke do vody. Bataty umyjeme, pokrájame aj so šupou a vložíme ku zemiakom. Cviklu som kúpila (v balení v Lidli) už zmäknutú, stačilo ju pokrájať na polkolieska a položiť na maslom vymastený plech. Pomedzi cviklu poukladáme pokrájanú cibuľu na mesiačiky. Zemiaky po desiatich minútach varenia odstavíme zo sporáku, vodu opatrne vylejeme a nalejeme studenú. Šupka z batátov sa odstráni ľahko ťahom ruky a batáty poukladáme na plech. Zemiaky pokrájame v šupke a rovnako uložíme na plech. Na zeleninu pokrájame kúsky masla. Pekanové orechy posekáme a posypeme nimi zemiaky. Všetko prelejeme slnečnicovým olejom, osolíme a okoreníme. Pečieme 50 minút na 190 stupňoch Celzia a desať minút ku koncu s ventilátorom na rovnakej teplote.

    Pečené zemiaky, batáty a cvikla s cibuľou a pekanovými orechami - obrázok 1
  2. 2

    Zemiaky sú chrumkavé, orechy chytia božsky a cvikla s batátmi je mäkkučká.

    Pečené zemiaky, batáty a cvikla s cibuľou a pekanovými orechami - obrázok 2
  3. 3

    Dobrú chuť ;)

Diskusia k receptu

haji
Pekáč bych brala celý, vypadá božsky a o chuti nepochybuji! Krásný večer přeji!
mitzy
@Afi

veru fajne a tie orechy fakt nemali chybu. až mi bolo ľúto, že som dala menej.. ostatok sme potom schrúmali večer. ja orechy zvyknem namáčať v miske s vodou. potom sú také iné... ale na zemiaky som nasekala suché.
siisa
Presne ako píšeš, večera....pre mňa úžasná večera ;) Vďaka za ďalšie určite chutné jedlo :)
marikafil
ja robím podobne, len nič nepredváram - za cca 40 minút je všetka zelenina krásne mäkká, miestami do chrumkava upečená. a nepotrebujem toľko hrncov - očistím, nakrájam a rozložím na plech, podlejem troškou vody, pokvapkám olejom a posypem obľúbenými koreninami... a je to fakt super dobré a chutí to aj ne-vegetariánom.
mitzy
@Siisi ďakujem ;)
@Marikafil robievam zemiaky veľmi často, niekedy bez varenia, niekedy s varením - potom je chuť iná. Zemiaky aj batáty som varila v jednom hrnci... keď nevarím, prikryjem najprv papierom na pečenie, potom ho po polhodinke odstránim a dopekám. Všetko sa dá všeliak obmieňať ;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia