Cvikový šalát
Cvikový šalát

Šalát z pečenej červenej repy

orsi212 - fotkaorsi212, 24. augusta 2017
Šalát z pečenej červenej repy
Foto: orsi212

Suroviny

1 väčší ks
2 PL
1 PL
1/2 ČL
2 strúčiky (nelúpané, ale prekrojené)
1 hrsť
podľa chuti
cca 1/2 ČL




Postup

  1. 1

    Na väčší kus alobalu si dáme umytú, ale neolúpanú červenú repu, posypeme soľou, pridáme olivový, olej, balsamico, strúčiky cesnaku neolúpané, ale prekrojené a zabalíme na pevno. Dáme piect do rúry cca na hodinku na 180 st.

  2. 2

    Po upečení vybalíme z alobalu a necháme ochladnút do vlažna. Potom olúpeme a prekrojíme na štvrtiny, nakrájame na tenké plátky. Pridáme hrst nasekanej čerstvej bazalky, rozmrvíme balkánsky syr, pridáme mletú rascu, zamiešame, prípadne ešte dochutíme soľou a podávame. Je skvelý teplý aj na studeno

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia