Cviklová polievka
Cviklová polievka

Cviklovica - polievka z cvikly

dvorka - fotkadvorka, 2. októbra 2017
Cviklovica - polievka z cvikly
Foto: dvorka

Minulý rok som uverejnila na Vareche polievku z tekvice, tento rok môj ocko dopestoval krásne veľké cvikly a tak ich postupne zužitkovávam na rôzno. Zobraziť celý popisMinulý rok som uverejnila na Vareche polievku z tekvice, tento rok môj ocko dopestoval krásne veľké cvikly a tak ich postupne zužitkovávam na rôzno. Upiekla som cviklový koláč, robím šalát a uvarila som aj polievku podobnú kapustnici. A je ešte lepšia ako tá z tekvice. Pripomína tak trochu boršč.

20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks veľká
1 ks veľký
1 ks veľká
1 PL
1 - 2 nožičky
 podľa chuti
1 liter




Postup

  1. 1

    Na masti som si podusila na pásiky nakrájanú cibuľu do sklovita, pridala som na kolieska nakrájanú klobásu a nechala ešte chvíľu opekať. Zaliala som všetko vriacou vodou a primiešala nahrubo nastrúhanú cviklu. Zemiak som nastrúhala na jemno a vmiešala do polievky. Soľ a korenie podľa chuti. Ja som dala len čierne korenie, mletú papriku, pol čili papričky a za lyžicu paprikovej pomazánky.

  2. 2

    Nechala som polievku pomaly variť asi pol hoďky. Zatiaľ som si spravila mäsové guľky z pomletého hovädzieho a bravčového mäsa zmiešaného s vajíčkom, soľou, korením, strúhanou mrkvou a mletými ovsenými vločkami. Z tejto masy som robila malé fašírky a nakoľko mi ostalo za misku, spotrebovala som zbytok v polievke, ktorej mäso dodalo lepšiu chuť.

  3. 3

    Nakoniec som do polievky priliala šťavu z citróna asi za polievkovú lyžicu a priliala smotanu na varenie. Pomaly som nechala variť ešte 5 minút. Podávala som s kopčekom kyslej smotany a ja som si dala cottage cheese.

Diskusia k receptu

haji
Červenú cviklu miluji, hmm Tvá polévka musí být výborná, určitě recept vyzkouším! Miluji cviklový salát, už se na něj pomalu chystám. Závidím domácí vypěstovanou, ocko je šikovný, domáca je domáca. Díky za receptík!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia