Banánový koláč
Banánový koláč

Banánový chlebík

danda3 - fotkadanda3, 23. októbra 2017
Banánový chlebík
Foto: danda3

Recept som našla ešte minulý rok na mmb a po malých úpravách som po dlhšej dobe niečo upiekla. Obsah hrnčeka 250 ml.

10 minút
príprava
40 minút
na 170 °C

Suroviny

4 ks
1/2 hrnčeka (alebo maslo, olej)
2 PL
1/2 hrnčeka (alebo orechy)
1 hrnček
1 hrnček
2 ks
1 KL
100 g
1 KL




Postup

  1. 1

    Postup som nefotila, ale je veľmi jednoduchý. V miske zmiešame múky + sódu + korenie + posekanú čokoládu. Banány pomocou vidličky roztlačíme. Celé vajcia šľaháme so štipkou soli, potom pridáme med, kto má rád sladké, pridá si podľa chuti. V pôvodnom recepte bolo 3/4 hrnčeka cukru. Do vajcovej zmesi pridáme rozpustený tuk alebo maslo alebo olej a nakoniec pridáme banány. Nakoniec vmiešame sypkú zmes. Múka môže byť klasická polohrubá.

    Banánový chlebík - obrázok 1
  2. 2

    Dáme do vymastenej a vysypanej formy na chlebíky a pečieme vrch spodok na 170 °C cca 40 minút, treba si odsledovať podľa svojej rúry. Kľudne sa môže upiecť aj v bábovkovej forme a podľa chuti pridať posekané orechy či sušené ovocie, fantázii sa medze nekladú. Po upečení vyklopíme a necháme vychladnúť.

    Banánový chlebík - obrázok 2

Diskusia k receptu

luss44
toto je vďačný koláčik ku káve, banán tam urobí dobrú chuť, robievam podobný a tiež dávam kúsky čokolády aj orechov.
farbuska
Je naozaj dobrý. Robievam podľa klasického receptu so pšeničnou múkou a cukrom, ale rada vyskúšam tento s pohánkovou a špaldovou múkou a medom.
siisa
Darinka, veľakrát mi zostane nejeden banán, čo už nikto nechce, lebo je riadne prezretý. Toto je fakt dobrý receptík a verím, že chlebík aj chuti. Keď bude čas a budú tie prezreté banány, určite vyskúšam :)
mijaita
Danusko, ochutnala jsem "prý banánový" chlebík letos na jarmoku v Klastore pod Znievom, nabizeli kousky ke kave u stanku. To bylo neco tak fantastickeho!! Recept nedali, pry to pekl kamarad a recept je z Anglie. Tak snad vyzkousim ten tvuj recept, protoze me neco sladkeho malokdy tak ohromí, jako byl tenhle chlebík. Podle fotky rozdil vidim jen v tom, ze kousky bananu v nem nebyly. Vlastně žádné kousky.
danda3
Ďakujem vám veľmi pekne za milé komentáre.♥
@mijaita Tu tiež nie sú vidieť kúsky banánu, to je čokoláda, ale nemusí tam byť.
marianne
Banány už potrebovali urýchlene spracovanie,tak voľba bola jasná.Namiesto arasidovej múky, pomleté orechy a namiesto pohánkovej ovsené mleté vločky. Pohánkovú múku znesiem len v slanych koláčoch. Je výborný.Dakujem Darinka, všetko dobré v Novom roku.
danda3
@Marianne (27.12.2017 15:33)

Marianka, ďakujem Ti veľmi pekne za krásnu fotku , som rada, že si vyskúšala.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia