Sezamové brownies so sezamovo-čokoládovou polevou

patincatsomekitchen - fotkapatincatsomekitchen, 7. novembra 2017

Tieto sezamové brownies majú veľkú šancu aj u zástancov klasických koláčikov. Vďaka množstvu sezamu sú sýte, no napriek tomu nezostanete pri jednom kúsku. Sú Zobraziť celý popisTieto sezamové brownies majú veľkú šancu aj u zástancov klasických koláčikov. Vďaka množstvu sezamu sú sýte, no napriek tomu nezostanete pri jednom kúsku. Sú super alternatívou ako spraviť brownies pre tých, ktorí sa vyhýbajú orechom. Z uvedného množstva vyjde 8 kúskov. Cesto môžete spraviť tenšie, vyjde vám tak 10 kúskov. Čokoláda s kokosovým olejom sa rýchlejšie topí, namiesto neho môžete použiť kakaové maslo. https://www.patincatsomekitchen.com/sezamove- brownies-s-coko-polevou

Suroviny

150 g
60 g
30 g
1 ČL
1 ks
Poleva:
4 PL
4 PL
20 g mleté
20 g
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Datle namočte do teplej vody. Pomeľte 50 g sezamových semienok, 10 g nechajte nepomletých alebo ich nahrubo rozmixujte.

  2. 2

    Do mixéra dajte datle, sezam, kakao, mletú škoricu a semienka z vanilkového struku. Všetky suroviny rozmixujte na cesto.

  3. 3

    Menšiu formu vyložte papierom na pečenie, alobalom alebo fóliou a cesto doň natlačte.

  4. 4

    Poleva: Kokosový olej opatrne rozpustite. Sezamové semienka pomeľte. Všetky suroviny na polevu zmiešajte. Cesto polejte čokoládovou polevou.

  5. 5

    Na záver polevu posypte celými sezamovými semienkami. Skladujte v chlade.

Diskusia k receptu

haji
Bezva recept, jednoduchý a efektní. Umím si představit i gulky z tohoto těsta - a možná by se na nich udržela i ta poleva. Díky za příjemný receptík, dobře jsi to odhadla, i mně se líbí! Krásný den!
1x ywett
afataga
Tak toto je parada, o niecom takom som uz aj uvazovala, ze spacham ako gulicky, urcite to znesie aj orechy.
1x ywett
ywett
Aj mne sa tvoj recept páči, teda aj tvoje fotky, sú krásne ☺
slavka2012
@Patincatsomekitchen , sú neodolateľne! Včera večer som ich zamiesila, nemala som však dosť sezamu,preto som si vypomohla Raw sezamovou pastou a hotové prizdobila polovičkami orechov. Dnes bola degustácia, zožali neskutočný úspech! Urcite ich budem robiť častejšie, pokrájané na veľkosť 2,5x2,5 sú ideálnou maškrtou. Vďaka za recept.


slavka2012
@Patincatsomekitchen , mala som približne 40g sezamu, takze do cesta som pridala 20 g pasty, tá však mala oveľa menší objem a bola to pasta, nie suché semienka, takze kvôli konzistencii som bola napokon nútená pridať 2PL mletých vlašských orechov (našťastie ich mozme). Do polevy som dala iba pastu, pekne stuhla a aj konzistencia bola dobrá. Dnes sú ešte lepšie ako včera, myslím, že ich zaradil do vianočného repertoáru. Pozrela som si vašu stránku, máte tam naozaj dobre recepty. Toto je moja mačička.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia