Kačacia pečeň
Kačacia pečeň

Kačacia pečeň so zeleninou v lokši

Marek Švaro
šéfkuchár hotela Alexander**** v Bardejovských Kúpeľoch, 30. novembra 2017
Kačacia pečeň so zeleninou v lokši
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
35 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
200 g
1 väčší ks
3 ks
1 PL
Lokše:
1 kg
150 g
150 g
125 g
Príloha:




Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme v šupke. Po vychladnutí zemiaky ošúpeme a popučíme. Pridáme hladkú a polohrubú múku, soľ a vypracujeme cesto, z ktorého urobíme valček, ktorý pokrájame na menšie kusy. Každý z týchto menších kusov vyvaľkáme do tvaru kruhu. Opečieme na panvici z obidvoch strán a na záver ponatierame roztopeným maslom.

  2. 2

    Mrkvu uvaríme domäkka a nakrájame na hrubé rezance. Medzitým nakrájame na hrubé rezance aj papriku, ktorú opečieme na masle a mierne podusíme. Zvlášť na panvici podusíme baby špenát. Kačaciu pečeň nakrájame na väčšie kúsky, opečieme na malom množstve oleja. Krátko pred dopečením pečeň dochutíme soľou a čiernym korením.

  3. 3

    Na lokše poukladáme upečenú pečeň, mrkvu a papriku. Takto naplnenú lokšu zrolujeme a prerežeme na polovicu. K lokši môžeme podávať sladkokyslú omáčku.

Diskusia k receptu

radost
Pekný recept pre oko..láka ma urobiť,bo aj jazyku sa môže ľúbiť...:-)
mimy
V nedeľu čakám priateľov, podám im ako predjedlo, teším sa a husacie stehno s haľuškami bude hlavný chod. Škoda že bývame na druhej strane republiky a našťastie som zdravá, ani do kúpeľov nechodím - prišla by som ochutnať, vyzerá oboje lákavo a luxusne. Vlastne by som ani nemusela variť a prišli by sme s priateľmi priamo k Vám Vďaka, že sa Vám neťažilo dať recept do Varechy.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia