Slivkové pyré
Slivkové pyré

Slivkové pyré s karamelovým jogurtom

Matúš Kopčo
šéfkuchár hotela Zelená Lagúna**** na Domaši, 7. decembra 2017
Slivkové pyré s karamelovým jogurtom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

170 g
2 PL
1 PL
200 ml
100 g




Postup

  1. 1

    Cukor a med rozpustíme na karamel do zlatohneda. Stiahneme z ohňa a rýchlo pomocou varešky vmiešame sódu. Napenený karamel opatrne vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Dáme vychladnúť.

  2. 2

    Po vychladnutí polámeme na menšie kúsky a zmiešame s jogurtom.

  3. 3

    Slivky, ktoré sme predtým namočili na pol hodiny do horúcej vody, rozmixujeme na pyré. Podávame v sklenených pohároch. Najprv vychladené pyré a navrch jogurtovú zmes.

Diskusia k receptu