Sladké raňajkové rožky fotorecept

monty469 - fotkamonty469, 4. decembra 2017
Sladké raňajkové rožky (fotorecept)
Foto: monty469

Dnes vám ponúkam pečivo, ktoré je vhodné na raňajky, či desiatu. Občas všetci máme chuť na pečivo s džemom a k tomu kakao. Tieto Zobraziť celý popisDnes vám ponúkam pečivo, ktoré je vhodné na raňajky, či desiatu. Občas všetci máme chuť na pečivo s džemom a k tomu kakao. Tieto rožky sú k tomu ako stvorené :-)

8
porcií
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
500 g
25 g
50 g
250 ml
80 ml
1 čl
Na potretie pred pečením:
50 ml
1 Čl
Na posyp:
Na potretie po upečení:
1 Pl
25 ml




Postup

  1. 1

    Do misy dáme múku, urobíme jamku, rozmrvíme droždie, zasypeme 1 čl cukru, zalejeme 50 ml vody, zasypeme trochou múky a necháme urobiť kvások.

    Sladké raňajkové rožky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Po cca 10 min. pridáme zbytok cukru a vody, olej a soľ. Dôkladne vymiesime cesto, zakryjeme a necháme kysnúť pri izb. teplote asi 1 hod.

    Sladké raňajkové rožky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po vykysnutí cesto rozdelíme na 8 častí. Každú čast vyvaľkáme na obdĺžnik s rozmerom 30 × 13 cm, prípadne cesto ponaťahujeme a zrolujeme. S cestom sa robí výborne.

    Sladké raňajkové rožky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Uložíme ich na plech a necháme podkysnúť 30 min. Pred pečením ich potrieme vodou, v ktorej sme rozmiešali múku a posypeme makom. Pečieme pri teplote 180 °C cca 25 min.

    Sladké raňajkové rožky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po upečení ešte horúce potrieme horúcou vodou, v ktorej sme rozmiešali med a necháme vychladnúť. Rožky sa krásne od seba oddeľujú.

    Sladké raňajkové rožky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Rožky sú mäkkučké, krásne nadýchané a vďaka potretiu vody s múkou sa vytvorila chrumkavá kôrka. Medová voda im dáva príjemnú sladkosť.

    Sladké raňajkové rožky (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

jack
Jóój to je dobrotka.Ako stvorené pre mňa:-) S tým džemom a maslom a kávou si to viem predstaviť.Šikulka si.A čože?Ty dnes dovolenkuješ,že vypekáš?Pošli niečo do KE:)
1x siisa
siisa
Mne by sa toto páčilo kľudne len s maslom a kakaom :) Máš ich krásne milá Monty ;) Striedka jedna báseň !
haji
Krásná práce, já bych jedla holé, s kafíčkem, hmmm Šikulka - rána s tvými raňajkovými rožkami by se mi moc líbila!
klukodvody
No tohle nám nedělej. To vypadá tak hebounce, že k tomu nebudeme potřebovat nic, jen něco k zapíjení a bude úplně jedno, jestli kakao, čaj a nebo kávičku. Super recept už je uložený a půjde do výroby. Díky a oba zdravíme Tebe a celou rodinu a přejeme krásný Adventní čas a pohodovou přípravu.
monty469
@Jack (4.12.2017 21:03)

Viem, ze pre teba jedine s dzemom ;-) Nie, nemam dovolenku, len mam vecer pecenia. Razny chlebik, kvaskovy spaldovy a este aj tieto rozky. Cerstvy chlebik musi byt k zajtrajsiemu gulasu : -)) Dakujem ti velmi pekne


monty469
@Siisa (4.12.2017 21:28)

Dakujem ti velmi pekne. Veru ta striedka je ako jedna basen ;-)
monty469
@Haji (4.12.2017 21:31)

Mila moja ja som tiez jeden zjedla len taky cisty. Budem ich piect castejsie. Dakujem ti velmi pekne
1x haji
monty469
@Klukodvody (4.12.2017 22:44)

Mily @Kluku dakujem ti velmi pekne. Potesim sa ak ich doma upeciete. Su vyborne. Pozdravujem vas oboch a tiez prajem krasny a pokojny adventny cas
jatea
Monty, vyzerajú veľmi lákavo. Trochu zaexperimentujem - večer urobím cesto, aj vytvarujem rožky,nechám trochu podkysnúť, šupnem s plechom obaleným v igelite do chladničky a ráno upečiem, aby sme mali na raňajky čerstvé pečivo. Už sa na ne teším!
mysiacik
Vyzeraju fantasticky, s maslielkom...medikom..kavicka..uplne sa vidim ako ich jem na ranajky :D
luss44
parádne si napiekla, aj chleby aj rožky. Tie si uložím, občas je chuť na taký domáci rožok s maslom a teraz v zime bude viac času vypekať.
monty469
@Jatea dakujem ti velmi pekne. Vyskusaj a daj vediet. Myslim, ze aj po pobyte v chladnicke budu vyborne
@Mitzy , @Mysiacik kočky dakujem vam velmi pekne
@Luss44 dakujem ti velmi pekne. U nas doma sa iny ako kvaskovy chlebik ani nejedava. @Siisa ma nakopla a spolu s @Havino aj radili :-) Co sa tyka rozkov, su skvele. Este teraz vecer jeden ostal a je makkucky ako vaticka.
@Patmat dakujem ti velmi pekne
izabella929
@monty469 , aj som tu včera bola, obdivovala som tvoje krásne rožky a potom crrrrn..a zabudla som sa sem vrátiť..nuž čo...krásne a chutne si napiekla...také i ja len tak bez ničoho chrumkať..aj chlebík krásny a iste chutný...nech sa ti darí.-)
ubka
@Monty469 vďaka za recept, ja som ich už dnes podľa Teba upiekla,a keďže tvojím receptom dôverujem,hneď dupla dávka,a veru neľutujem.:-) mali taký odbyt,že som nemala kedy ani ponatierat,ešte teplé iba s kakaom sa tratili, mali sme návštevu,tak recept poputoval aj s návštevou dalej a detváky dali rozkaz pre opakovanie. Príjemný večer želám a veľa dobrých nápadov.:-)
siisa
Hmmm, chlebíky máš krásne ! Parádička :)
jozka2
Vyzeraju uzasne,az sa slinky zbiehaju,rano cerstve s horucim kakaom,skoda ze muku nemozem
afataga
Vlastne take mega lupacky :-), ja sa hlasim na ten gulas.
monty469
Wau, to je skvele !! Velmi sa teším. U nas budu mat tiez coskoro repete. Dcera pride na vikend, tak ich budem opät piect :-)
monty469
@Torticka dakujem ti velmi pekne, veru s kakaom to nema chybu :-)
@Siisa dakujem, vsak ty si to spachala:-))) Iny chlebik ani nechceme. Kto raz okusi kvaskovy, ten z obchodu mu uz nebude chutit. Aj sesternica uz vo velkom pecie.
@Jozka2 dakujem ti velmi pekne
@Afataga presne tak, take mega lupacky :-) Este za tanier gulasu by sa nasiel, aj z chlebika este je. Dojdi, pohostim ta. Aj tvoje chilli mi pomaly dozrieva na okne
1x siisa
siisa
@Monty469 (6.12.2017 10:19)

To si ma veľmi potešila, že pribudol ďalší človiečik, čo kváskuje :) len tak ďalej :)
sracz
Nóóó ta cio_ko, ta ňe (?) čaja @Monty469 - za ja ľem kukam jak kornaz na miškara, jak fajňe ši napekla! Doraz učkaj bi som ucik gu Vam na pohojscinni Zempľin, aľe mašina u nas ňečeka. Ta aspoň pozdravujem Vas šickich a Tvojemu prišahanemu s prebačeňom odkazujem, naj ce bars ľubi, šanuje a na dajaki čas naj sebe ce eščik ňecha na fajtu. Ňeškaj svatoho Mikulaša, aľe u nas, kukni obrazek, teraz najvecej kvitňu ruže!


1x haji
monty469
@Sracz (7.12.2017 00:49)

Mily @Sracz mušim ci povedzic, že ši me bars pocešil. Aj by som ci poslala z tych rožkoch a pribalila aj kakavo, no neznam či bi to ku tebe došlo. Bo holubovi bars veric nemožem, jak ho poznam šicko bi požar. Môjmu prišahanemu šicko odkažem. Ľubime še bars a verim, že nam to aj vitrime. Zochabiac me na fajtu, povim ci dobre som še našmiala. U nas bars plana chviľa, molha, pomračene no jak u mechu. Už ani neznam jak vipatra slunko. Tvoje kvitki su prešumne, takoj by som tam pošla. Bo ceplo še mi bači vecej, jak tota pľuskanica co je u nas. Dzekujem ci šumne, pozdravujem calu tvoju fajtu
ubka
@Monty469 (6.12.2017 10:14)

@Monty469 ,dnes bola repríza tvojho receptu, velkaaaa spokojnosť,ešte raz,vďaka za recept.
monty469
@Ubka (8.12.2017 17:34)

Super! Velmi sa z toho tesim. Dolezite je, ze si s receptom spokojna, to je pre mna najväcsia odmena. Hned mam krajsi vikend a aj tebe prajem krasny vikend
1x ubka
luclup
@Monty469 no paraaaada! Vynikajuuuce, jemne sladke, vlacne a lahodne aj po kratkom pobyte v mraznicke:D Dakujem, ze si na mna myslela a dopriala mi ochutnat tuto dobrotu. A ako je u mna zvykom - natrela som si ich maslom, poukladala sunku a zapijam Grankom, jednym slovom MNAMkoozne ❤ A to neprehanam, MNAM !!!


1x haji
luclup
Aj Monty by si dal :-D take su dokonale ! (kusok rozteka so sunkou som mu dala, ale psssst) :-D No a este raz mmmmmmmmm ❤


2x haji a mitzy
haji
@Luclup (9.12.2017 07:23)
Já to balím a jedu za Montíkem! Krmit se budu sama. Krásný den @Lucilup !
jatea
Monty, včera večer som si rožky pripravila a ráno som ich šupla do rúry. Sú vynikajúce. Ďakujem za recept.


1x haji
monty469
@Jatea (10.12.2017 08:47)

Super! Rožky vyzerajú parádne a dobre si to vymyslela. Nabuduce aj ja si večer pripravim a rano len upeciem. Peciem kvaskovy chlebik a vyuzivam chladnickove kysnutie, tak aj tieto rozky tak urobim. Dakujem , urobila si mi radost.
monty469
@Jatea (10.12.2017 17:40)

Pri kvaskovom chlebiku prve kysnutie s prekladanim je pri izb.teplote cca.2 hod a potom ho stocim do osatky a v chladnicke je asi 8 hod. a potom chladnicky ide rovno do rury. Pecies kvaskovy chlebik? Obcas tak robim ked chcem mat rano upeceny chlieb.
monty469
@Jatea (10.12.2017 17:40)

Alebo zamiesit, poprekladat cesto v mise pocas 2 hod. supnut do chladu a rano stocit do osatky a nechat pri izb.teplote cca.2 hod a potom upiect. Su tu aj skusenejsie kvaskarky @Havino @Siisa aj tie by vedeli urcite poradit
jack
Vyskúšané,výborné.Len som nemala mak,tak som ich nechala také "holé".Jeden už mi padol za obeť:-D
A predstav si,bez džemu:)Len taký čistý,neodolala som.Ten medík tam fakt urobí takú dobrú chuť.Budem robiť častejšie❤


monty469
@Jack (29.12.2017 12:22)

Juj ci sa ale tesim ! U nas sa uz robia pravidelne. Vsetkym velmi chutia. A ty si si ho dala dokonca bez dzemu? Tststs to mi je novina ;-))))) Pozdravujem Vas, pa
dana53
Dnes som sa konecne pristrojila a upiekla. Ľutujem, že som to neurobila skôr.
Výborné .
monty469
@dana53 (6.8.2018 14:47)

Vdaka za vyskusanie receptu. Potesi ma ak su varechaci spokojni a daju spätnu väzbu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia