Slané chuťovky
Slané chuťovky

Slané syrové srdiečka

boise - fotkaboise, 22. decembra 2017
Slané syrové srdiečka
Foto: boise

Možno tu už niekde recept je. Ja som ho dostala od kolegyne a každý rok ho hľadám zas a znovu, preto som sa rozhodla, Zobraziť celý popisMožno tu už niekde recept je. Ja som ho dostala od kolegyne a každý rok ho hľadám zas a znovu, preto som sa rozhodla, že si ho sem uložím. Možno niekoho inšpiruje ;)

15 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g
250 g
150 g (ideálne údený)
2 ks
1 čl
1 ks (na potretie)




Postup

  1. 1

    Tvrdý syr nastrúhame a zmiešame ho s múkou, žĺtkami, soľou a maslom. Za brblania, že je to sypké nakoniec vypracujeme prekvapivo kompaktné cesto.

  2. 2

    Cesto vyvaľkáme na cca 0,4 cm a vykrajujeme rôzne radostné veci. Ja som zvolila srdiečka, po týždňovom pečení som rada, že ešte vidím. Kľudne sa s tým ale vyhrajte a doprajte si viac tvarov.

  3. 3

    Vykrojené záležitosti potreme vajíčkom (keďže vajcia sú túto sezónu považované za hodnotný dar, ja som žgrvačne na potretie použila len bielko, ktoré mi zostalo, keďže do cesta idú len žĺtka...muhahá, ušetrila som jedno vajčisko!!!!) zmiešaným so soľou a posypeme sezamom, prípadne dáme mandľu, čo kto má rád.

  4. 4

    Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov do zlata. A to je všetko, potom už len necháme vychladnúť a odháňame hladné krky napríklad do momentu štedrého večera, kým im to začneme podsúvať s brblaním, že na ktorého oného som to piekla keď nejedia...

Diskusia k receptu

haji
Podařená srdéčka, dokonce v tom sladkém přetlaku slaný recept - to se cení. Jsi šikulka a ještě v posledním tažení vložíš recept, děkujeme!
tiginko
aale, naša stará dobrá @boise , vitaj, rada ťa vidím :-)
Robievam takéto syrové slanosti rada, ja mám len iný pomer surovín. Uložíme, vyskúšame aj takto.
Krásne Vianoce a a všetko dobré v novom roku!
remcula
Já jsem zrovna včera dělala škvarkové tyčinky na posezení s kamarádkami a jen se po nich zaprášilo :-D. Tohle slané pečivo je skvělé!!! Krásný recept!!! :-)
siisa
Toto syrové pečivo robím každé Vianoce, je výborné. Srdiečka sú veľmi pekné.
fsbd
Perfekný ftipný postup! ...pobavila som sa
savrtica
Vyskúšané, a keďže som bzl, dala som múku,akú som našla doma, a to cirokovú, pohánkovú a mandľovú a okrwm naska som pridala aj bravčovu masť, vyšli super, sú síce krehké, ale mňamky,prudko návykové.
svetlana3
Ahoj, dakujem sa dobry a rychly recept. Hned som ho vyskusala. A v narocnom predvianocnom zhone si si zachovala aj humor...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia