Jahodový zákusok
Jahodový zákusok

Ružové rezy

mojaradost - bez fotkymojaradost, 23. decembra 2017

Rezy sú chutné, jahodové, svieže:))

20
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Piškóta:
4 kusy
5 polievkových lyžíc
2 balíčky
1/2 balíčka
Plnka:
500 ml
1,5 balíčka
1 balíček
250 g
200 g
Ďalšie suroviny:
1 kus (410 g)
1 čajová lyžička
200 g




Postup

  1. 1

    Piškóta: Bielky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky a jahodové pudingy v prášku. Upečieme na plechu na papieri na pečenie. Rozmer 30 x 40 cm. Teplota 180 °C , čas podľa potreby, asi 20 minút. Necháme vychladnúť, papier odstránime.

  2. 2

    Plnka: V časti mlieka rozmiešame zlatý klas, zvyšné dáme zovrieť s vanilkovým cukrom, za stáleho miešania prilejeme mlieko so zlatým klasom a uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť pod potravinárskou fóliou. Maslo vyšľaháme, pridáme cukor, prešľaháme a po častiach zašľaháme vychladnutú kašu.

  3. 3

    Jahody precedíme. Šťavu si odložíme. Jahody rozmixujeme a potrieme celú piškótu. Prerežieme po šírke na polovicu. Plnku rozdelíme na 3 časti. Na jednu polovicu natrieme tretinu plnky, priložíme druhú časť piškóty, natrieme druhú časť plnky a piškóty namočené do scedenej jahodovej šťavy, ktorú ochutíme umom. Natrieme zvyšnou plnkou.

  4. 4

    Povrch ozdobíme rozpustenou tmavou čokoládovou polevou pomocou mikroténového vrecka, odstrihneme rožok. Odložíme stuhnúť do chladu. Pokrájame na rezy horúcim nožom, aby poleva nepopraskala. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

haji
Krásné a určitě chutné rezy - růžové rezy - velmi povedený recept. Jsi šikulka!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia