Banánová roláda
Banánová roláda

Banánová roláda

mojaradost - bez fotkymojaradost, 27. decembra 2017

Roláda je veľmi chutná, u nás musí byť na každej oslave, či na sviatky:))

15
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

5 kusov (piškóta)
5 polievkových lyžíc
1 kávová lyžička
1,5 polievková lyžica
2 polievkové lyžice
Plnka:
150 ml
20 g
1 balíček
150 g
Ďalšie suroviny:
2 kusy
100 g




Postup

  1. 1

    Piškóta: Vielky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, preosiate kakao, múku a sódu bikarbónu. Upečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie. Plech rozmer 30 x 40 cm. Teplota 180 °C , čas podľa potreby. Po upečení necháme trochu vychladnúť a zrolujeme aj s papierom po dĺžke.

  2. 2

    Plnka: Múku rozmiešame v mlieku, ja používam šejker, je to rýchlejšie. Uvaríme aj s vanilkovým cukrom na hustú kašu. Necháme vychladnúť prikryté potravinárskou fóliou. Maslo vyšľaháme elektrickým šľahačom, po častiach pridáme vychladnutú kašu a spojíme na hladký krém.

  3. 3

    Papier z piškóty odstránime, roládu rozvinieme a natrieme plnku. Trochu si odložíme na potretie povrchu. Polejeme čokoládovou polevou a ešte počas tuhnutia posypeme kokosom. Odložíme do chladu. Pokrájame horúcim nožom na rezy a podávame. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

luss44
pekná roláda, tiež ju mám na pláne na sobotu, pre návštevu. Len plnku dám šľahačkovo-tvarohovú, maslové u nás nejdú.
mojaradost
@Jack (28.12.2017 12:04)

Ďakujem, to teda je top, u nás hrá táto roláda prím:)) Syn je v zahraničí, ten ju miluje a už mu ju pečie aj jeho priateľka, podľa môjho receptu:)) Čo ma samozrejme veľmi teší:))
chorvatka
Vyzera vyborne urcite vyskusam len si myslim, ze je treba 2 ks rovnych bananov alebo nie ?
pekny koniec roka vsetkym Varechackam i varechacom a stastné putovanie novym rokom 2018,a este raz vdaka za pekné kulinarne inspiracie, !
mojaradost
Ďakujem všetkým za krásne komentáre a teším sa, že sa Vám roláda páči, je naozaj suprová, jemná, obsahuje menej cukru, plnka je iba s vanilkovým cukrom, takže mňam:))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia