Pohánkový šalát
Pohánkový šalát

Pohánkový zeleninový šalát s čalamádou

kucharocka123 - bez fotkykucharocka123, 10. januára 2018

Šalát plný zeleniny a pohánky poteší chuťové poháriky všetkých, ktorí uprednostňujú zdravé jedlo. Zasýti, ale aj osvieži.

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
350 g (nakladaná)
2 ks
1 ks
1 ks
2 ks
trochu (uvarená)
1 ks
2 PL
podľa chuti
podľa chuti
trochu




Postup

  1. 1

    Zeleninu očistíme. Cibuľu nakrájame na osminky, petržlen na kolieska, cuketu na drobné kocky, papriku na prúžky, paradajky na osminky. Nakrájanú zeleninu naložíme na plech vymastený olivovým olejom, osolíme a pečieme pri teplote 180 °C cca 30 minút.

  2. 2

    Kým sa pečie zelenina uvaríme si pohánku, ktorú najprv prepláchneme. Varíme v dvojnásobnom množstve osolenej vody cca 15 minút a nakoniec necháme pod pokrievkou dôjsť. Počas varenia pohánku občas premiešame.

  3. 3

    Keď sa upečie zelenina, pridáme k nej uvarenú pohánku, varenú fazuľu a čalamádu s trochou nálevu, posypeme bylinkami, petržlenovou vňaťou, dobre premiešame a necháme ešte cca 10 minút zapiecť. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

borencek
Zdravý šalát, pohánku mám rád a zeleninu tiež. Akúkoľvek. Recept sa mi páči, ukladám si ho. Ďakujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia