Cestoviny s brokolicou
Cestoviny s brokolicou

Cestoviny s brokolicou a so syrovou omáčkou

mony26 - bez fotkymony26, 23. januára 2018
Cestoviny s brokolicou a so syrovou omáčkou
Foto: mony26

Ľahké a rýchlo hotové cestoviny s brokolicou a syrovou omáčkou. Lacné, rýchle a chutné.:)

4
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
Omáčka:
100 g
2 PL
1 bal.
1 bal. (v črievku)




Postup

  1. 1

    Dáme variť osolenú vodu na cestoviny. Do druheho hrnca si dáme variť vodu na brokolicu :). Brokolicu rozoberieme na ružičky, stonku narežeme po dĺžke na menšie časti.

  2. 2

    Keď začne voda vrieť, dáme do nej brokolicu. Ružičky brokolice varíme približne minútku - dve. Vyberieme do misky so studenou vodou. Stonky ešte necháme variť cca 2 minuty. Stonky brokolice nekrájam, nastrúham ich na struhadle.

  3. 3

    Omáčka: Rozpustíme maslo, pridáme 2 PL múky. A treba miešať aby sa nepripalila.:) Prilievame po troche smotanu. Miešame metličkou, aby sa nam nespravili hrudky. Prilejeme vývar z brokolice a syr v črievku. Osolíme, pridáme ml. biele korenie.

  4. 4

    Ked je omáčka hotova pridam do nej uvarenu brokolicu a nastúhaný syr. A omáčka je hotová..:) Cestoviny: Medzitým nám zovrela voda na cestoviny. Tie vsypeme do vriacej osolenej vody, premiešame. Uvarené cestoviny scedíme. A môžme podávať :) Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

evanaaa
A prečo nie? Že je tam tavený syr? Ten sa dá zameniť za iný, len by som olej do vody nedávala, ale ani na hotové cestoviny, lebo potom tá omáčka po nich sklzne a nenasiaknu sa dobre ňou. Už som videla aj horšie jedlá, toto nenáročný jedák zje. A hlavne hladný :-)
mirop
no, ano vsetko zle, cestoviny sa vo vode s olejom nevaria a po uvareni nepreplachuju a neolejuju... neviem naco maslova zaprazka... no a bambino a eidam.... ponecham bez komentara
mirop
@Evanaaa (23.1.2018 18:40)

suhlasim s tebou, dobre si to napisala, len otazku by som polozil tochu inak - a preco hej?
bubaya
A prečo nie, kedysi toto stalo v dobrom business hoteli v Bratislave 180 korún. Ešte na vrchu bola šunka a bola to vyhlásená delikatesa. Akurát sa to volalo tagliatelle con broccoli st parmigiano.
tiginko
@Anaesthetist (10.2.2018 19:07)

prepáč, ale od študenta medicíny by som čakala trochu iné hodnotenie tohto receptu. Chápem, brokolica je veľmi zdravá, ale viem si ju predstaviť v inak skombinovanom sýtom jedle aj lepšie
bubaya
@Tiginko (10.2.2018 22:33)

Myslíš, že študent medicíny sa živí len lupeňmi šalátu, ružičkami surovej brokolice a olivovým olejom????? Alebo akýkoľvek študent, odkázaný na stravu v menze?
tiginko
@Bubaya (10.2.2018 23:05)

to si vôbec nemyslím, hovorila som o sýtom jedle. A menzu v tej podobe v akej sme ju zažívali my, už dnešní študenti nepoznajú
martina0812
no len čumím, koľko kritických komentárov sa tu nazbieralo. Čo je na tom zlé? Cestoviny, brokolica, omáčka. Podľa mňa sú už ľudia príliš rozmaznaní somarinami, ktoré vidia variť šéfkuchárov v telke. V bežnej rodine sa varí z toho, čo je bežne v chladničke. Aj také vajíčkové halušky sú vo svojej podstate múka, voda a vajce. Nič príliš zdravého, nič, čo by zodpovedalo dnešným trendom moderného stravovania, ale stále sa to varí. Ja na tomto recepte nevidím teda absolútne nič zlého, upravím si ho podľa seba - bez masla a zásmažky, použijem len smotanu a syr, ale inak v pohode. A kľudne si na mňa vystreľte, ja cestoviny po uvarení olejujem. Varím na dva dni dopredu, takže bez oleja by z nich bola v chladničke len stuhnutá zlepená guča. Ďakujem za recept, mne to pomohlo.
blissofplants
@martina0812 (13.2.2022 10:02)

Súhlasím!
Ja takmer každý recept 'chválim' kde nie je mäso.🧡
Ešte by som dodala, s kritikou je lepšie narábať opatrne, nevieme koľko rokov má danná osoba, koľko sebavedomia má alebo nemá atď.
Keď sa to niekomu nepáči, nech ten recept nerobí, nech si ho urobí podľa svojho a 'problém' vyriešený.🙌 😊
Samozrejme kritika môže človeka aj 'posunúť ďalej' ale aj úplne odradiť!
Ako som spomenula, nepoznáme osobne človeka, ktorý pridáva recept..vždy je lepšie byť podľa mňa milý ako kritický.

afataga
@mijaita (13.2.2022 13:34)

Citala si ten rcp? Naco zasmazka a este aj bambino? Kedysi davno mi kamaratka uvarila cosi podobne, este na strednej, asi bez zasmazky a nejakym tavenakom. Po dvoch sustach, ked to trosku ochladlo, sa z toho stala akasi hmota, ktoru bolo treba krajat nozom, taky zlepenec z toho bol, brrrr.
mijaita
@afataga (13.2.2022 19:02)
Je to normalni besamel, mnozstevne nezkoumam, ale do nej strouh syr, nebo ten jeji tavenak, to neposoudim, ale kdyz z toho nebude hňouc, tak nevivim problem. Zrejme zalezi jaky tavenak?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia