Arančini s malinami a bielou čokoládou fotorecept

Miloslav Pabiš
šéfkuchár KORZO café & restaurant v Bratislave, 16. februára 2018
Arančini s malinami a bielou čokoládou (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
70 minút
príprava

Suroviny

300 g
500 ml
50 g
50 ml
3 g
1 ks
100 g
40 g
300 g
50 g
Trojobal:




Postup

  1. 1

    Ryžu uvaríme v mandľovom mlieku domäkka (podľa potreby prilievame vodu). Počas varenia pridáme palmový cukor, šafran a bazový sirup. Po uvarení zamiešame do ryže maslo a lyžicu mascarpone. Pridáme pár kvapiek limetovej šťavy a 2-krát zastrúhame aj limetkovú kôru. Celú zmes roztiahneme na plech a necháme vychladnúť.

    Arančini s malinami a bielou čokoládou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vo vodnom kúpeli roztopíme bielu čokoládu a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Všetko mascarpone vymiešame s roztopenou čokoládou. Takisto zastrúhame limetkovú kôru.

  3. 3

    Ryžovú zmes vytvarujeme v ruke do tvaru placky, zatvorením dlane vznikne priehlbinka, do ktorej dáme zmes mascarpone s čokoládou, maliny a potom dlaň uzavrieme a podľa potreby vrch doplníme ryžou a jemne vyformujeme guľku. Takto postupujeme s celou zmesou.

    Arančini s malinami a bielou čokoládou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Hotové guľky obalíme v trojobale z bezlepkovej múky, vajec a rozmixovaných bezlepkových piškót. Pripravené guľky vypražíme pri 160 °C do zlatooranžova.

    Arančini s malinami a bielou čokoládou (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia