Makový koláč
Makový koláč

Makový koláč s džemom videorecept

petko3621 - fotkapetko3621, 3. marca 2018

Svieži makový koláč

20
porcií
20 minút
príprava
35-40 minút
na 180 °C
Makový koláč s džemom (videorecept)
Foto: petko3621

Suroviny

2 poháre
3 ks
1 a 3/4 pohára
2 poháre
1 ks
1 a1/2 pohára
1 pohár
Na polevu:
podľa chuti
100 g
40 g




Postup

  1. 1

    1 pohár je 300 ml. Postup je opísaný vo videu.

Diskusia k receptu

martamm
Jednoduchy recept aj pre zacinajuce kucharky, urcite aj chutny, makove u nas mame velmi radi, vyskusame :)))
1x motyka
marienka44
Ľahká príprava. Mne tam chýba údaj o rozmeroch plechu. Sypké hmoty, ako prášok do pečiva, mak by som spolu vopred zmiešala.
Čím menší, tým vyšší koláč. Ukladám do kk.
drajan
@Marienka44 (4.3.2018 08:43)

tiež si myslím, už som aj raz Varechu o to prosila, aby zaradili do receptov... ako "povinný"údaj rozmer plechu.. dnes je na trhu množstvo pekáčikov...a foriem a ozaj je problém, ak niekto si urobí podľa receptu koláč na klasický rozmer a pritom ten, kto recept zverejňuje, piekol na inom rozmere.. a zákusok je nízky... nie každý podľa ingrediencíí dokáže presne odhadnúť, že o aký plech ide. Sama som sa už presvedčila, ako je dôležité poznať veľkosť plechu. Toto jediné mi na Vareche vadí... namiesto údaju "porcií" v záhlaví receptu má byť rozmer plechu, neviem prečo to je taký problém zmeniť... Je fajn, keď niektorí autori na to myslia a do textu uvedú na akom plechu piekli. Patrí im moja vĎaka.
janko56
Mám rád takéto hrnčekové recepty. Už som tento koláč piekol. Ja som dával menej oleja a po upečení som ho vyklopil a až potom som dával džem a čokoládu (na spodok koláča). Mne sa viac pozdáva čokoláda s trochou oleja (nie s maslom). Samozrejme, bolo by vhodné uvádzať veľkosť plechu, lebo od toho sa odvíja výška koláča a dlžka pečenia, resp. výška teploty.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia