Šošovicové placky
Šošovicové placky

Šošovicové placky s hubovo-zeleninovou plnkou

Michal Danek
šéfkuchár Wellness hotela Borovica**** na Štrbskom Plese, 12. marca 2018
Šošovicové placky s hubovo-zeleninovou plnkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Wellness jedlá vôbec nie sú o diéte, ale o kvalitných surovinách, zdravších technológiách a vnemoch pre všetky zmysly. Aj pre oko a nos, aby Zobraziť celý popisWellness jedlá vôbec nie sú o diéte, ale o kvalitných surovinách, zdravších technológiách a vnemoch pre všetky zmysly. Aj pre oko a nos, aby sa trávenie naštartovalo už pri prvom pohľade na tanier. Nemali by aspoň občas na ňom chýbať ani zdravé strukoviny. Uvarené podľa dobrého receptu nielenže zasýtia, ale aj mimoriadne chutia.

4
porcie
65 minút
príprava

Suroviny

Placky:
500 g
700 g
3 ks
5 strúčikov
2 vetvičky (čerstvý)
200 ml
Plnka:
4 ks
2 ks
1 konzerva (sterilizovaná)
2 stonky
200 g (čerstvá)
200 g
100 ml
150 g




Postup

  1. 1

    Placky: Očistené zemiaky nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme k nim soľ, korenie, vajcia, múku, tymian, prelisovaný cesnak a vymiešame v miske na polotekutú vláčnu hmotu. Na rozohriatu panvicu dáme rozpustiť kokosový tuk, a keď sa rozpustí, môžeme na panvicu pridávať prichystanú zmes, ktorú postupne roztierame lyžicou rovnomerne po celom obvode panvice až k okrajom, pečieme dozlatista z jednej aj z druhej strany.

  2. 2

    Plnka: Očistenú, umytú a na malé kocky nakrájanú koreňovú zeleninu opražíme na kokosovom oleji domäkka spoločne s čerstvými paradajkami nakrájanými na kocky. Pridáme nakrájanú čerstvú hlivu, soľ, korenie, lyžičku citrónovej šťavy a dusíme pod pokrievkou asi 20 minút, až kým sa zmes udusí a paradajky sa rozvaria úplne na kašu a zmes zahustia a spoja. Potom k zmesi pridáme premytú fazuľu a nakrájaný stonkový zeler, chvíľu spolu povaríme.

  3. 3

    Pripravené placky naplníme plnkou, ktorú posypeme rozdrobeným ovčím syrom. Takto naplnené placky môžeme ešte pred podávaním posypať ovčím syrom a zapiecť v rúre. Dozdobíme šalátom.

Diskusia k receptu

hladac
Určite vyskúšam. Hríby môžem na všetky spôsoby .---:)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia