Dusený kel
Dusený kel

Dusený kel s klobásou

mirkajan - fotkamirkajan, 18. marca 2018
Dusený kel s klobásou
Foto: mirkajan

Toto je moja úprava kelového prívarku, ktorou som sa snažila prelomiť nechuť manžela voči kelu (navarené ako obed do práce - ak nezje, bude Zobraziť celý popisToto je moja úprava kelového prívarku, ktorou som sa snažila prelomiť nechuť manžela voči kelu (navarené ako obed do práce - ak nezje, bude hladný...). Zároveň som minula pár klobás z mrazáku, ktoré sa mi tam akosi hromadia a postup som si zjednodušila tak, aby to bol eintopf, teda nezašpiním viacej hrncov.

2-3
porcie
20 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 ks
2 ks
4 stredne veľké ks
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Kel si očistíme a nakrájame na tenké rezance. Cibuľu nakrájame na kocky, zemiaky očistíme, 3 nakrájame na kocky, jeden si vcelku odložíme. Klobásu nakrájame na kolieska alebo na kocky.

  2. 2

    Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájanú klobásu a chvíľu opekáme. Pridáme na rezance pokrájaný kel, premiešame. Osolíme, okoreníme, pridáme drvenú rascu a na kocky pokrájané 3 zemiaky. Podlejeme asi pol pohárom vody, prikryjeme a miernom ohni dusíme cca 40 min. , priebežne podlievame podľa potreby vodu.

  3. 3

    Po 40 min. do kelovej zmesi nastrúhame na jemno zvyšný zemiak, pridáme pretlačený cesnak, premiešame a dusíme ešte cca 10 minút. Podávame s chlebom, mne stačilo samotné, aj bez chleba.

Diskusia k receptu

haji
Hned bych si dala říct, kel miluju. A co manžel - zjedol?
evanaaa
Kel máme radi, robím podobne, len už bez klobásy (manžel nemôže), ale vždy podusím trochu mäsa na šťave k nemu. Ja ešte dávam na cibuľku aj mletú papriku a trocha viac vody. Tiež ma zaujíma, či to manžel jedol, veď taký kel mu musí chutiť, aj keby nebol hladný :)
kecemis
@Mirkajan prepac fotku nemam ale pochutili sme si. I ked ja som pouzil ruzickovy kel. Povedal som si ze, ved kel ako kel.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia