Plnená cibuľa
Plnená cibuľa

Cibuľa s mäsovo-paprikovou plnkou

Marián Hajtol
kuchár reštaurácie Signature hotela Mercure Bratislava Centrum****, 9. apríla 2018
Cibuľa s mäsovo-paprikovou plnkou
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Maslový chlieb s cibuľkou alebo pažítkou a čaj. Na tejto dobrote od deda som "fičal" celé detstvo. A stará mama zase krájala cibuľu na plátky, preliala medom Zobraziť celý popisMaslový chlieb s cibuľkou alebo pažítkou a čaj. Na tejto dobrote od deda som "fičal" celé detstvo. A stará mama zase krájala cibuľu na plátky, preliala medom a nechala postáť. Raz–dva som bol zdravý... Naučili ma, že cibuľa je kráľovnou slovenskej kuchyne a cesnak zase kráľom. Sú skrátka späté s kulinárskou históriou nášho národa.

4
porcie
40 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

800 g
400 g (mletá)
200 g
200 g
30 g
10 g
100 g




Postup

  1. 1

    Cibuľu očistíme, ale zo spodnej časti odstránime len korienky, aby drevnatá časť ostala. Vo vriacej vode ju oblanšírujeme. Potom z každej cibule vyberieme stred, aby ostali aspoň 3 vonkajšie vrstvy.

  2. 2

    V miske zmiešame mletú roštenku s nastrúhaným čedarom, nakrájanou čili papričkou, kúskom nakrá- janých stredov z cibule a nakrájanou červenou paprikou. Dochutíme soľou, korením a rascou.

  3. 3

    Zmesou naplníme cibule. Na každú cibuľu dáme plátok masla a prikryté pečieme 30 minút pri 180 °C. Podá- vame s pečenými zemiakmi alebo so zeleninovou ryžou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia