Polievka z medvedieho cesnaku
Polievka z medvedieho cesnaku

Polievka z medvedieho cesnaku

hviera - fotkahviera, 16. apríla 2018
Polievka z medvedieho cesnaku
Foto: hviera

Skorá jarná polievka

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2-3 hrste (čerstvý)
2 ks
1 ks
2 dl




Postup

  1. 1

    Na oleji opražíme nakrájanú cibuľku. Pridáme zemiaky, tiež trochu opražíme a vývar alebo vodu. Varíme.

  2. 2

    Keď zemiaky zmäkli, pridáme nakrájaný medvedí cesnak. Stačí na väčšie kusy. Množstvo medvedieho cesnaku je ľubovoľné. Ja som dala tak cca za tri hrste - mám rada keď je skôr "zelenšia" polievka než "mliečna". Pridáme soľ a mleté čierne korenie.

  3. 3

    Povaríme cca 10 minút, netreba dlho. Vychladíme, ponorným mixérom rozmixujeme a pridáme smotanu na varenie, prípadne aj soľ. Odporúčam trochu viac soli, chuť medvedieho cesnaku je nevýrazná.

  4. 4

    Necháme ešte povariť a môžeme podávať.

Diskusia k receptu

editer
Suhlasím s @Tiginko Medvedí cesnak varením stráca na hodnote - treba ho pridať pred dokončením - Ja mám rád muškátový oriešok tak si ho tam na konci pridávam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia