Ríbezľový koláč
Ríbezľový koláč

Bezlepkový ríbezľový koláč

novalim - fotkanovalim, 10. mája 2018. Komerčný recept.
Bezlepkový ríbezľový koláč
Foto: novalim

Máte doma Novalim bezlepkový muffin, ale na muffiny práve nemáte chuť? Nebojte sa trochu zaexperimentovať si, Novalim bezlepkové zmesi sa dajú použiť aj na Zobraziť celý popisMáte doma Novalim bezlepkový muffin, ale na muffiny práve nemáte chuť? Nebojte sa trochu zaexperimentovať si, Novalim bezlepkové zmesi sa dajú použiť aj na iné dobroty a tak sa ich nikdy neprejete. Dnes sme zo zmesi na bezlepkový muffin Novalim upiekli šťavnaté ríbezľové minikoláčiky. Vyskúšajte ich aj vy, jednoduchšie to už hádam ani nemôže byť.

20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
4 PL
2 dl
3 dl
400 g (bez stoniek)
2 hrste
1 štipka




Postup

  1. 1

    Zmesi na muffiny nasypeme do väčšej misy, pridáme vodu a olej ako píše návod na obale muffinov a premiešame. Postupne vmiešavame pohánku. Pohánková múka dodá muffinom extra vláčnosť a nadýchanosť. V prípade potreby prilejeme trochu vody, cesto by malo lávovito stekať z varechy.

  2. 2

    Na dno plechu dáme papier na pečenie a posypeme ho trstinovým cukrom. Na cukor naukladáme ríbezle. Ovocie opatrne zalejeme pripraveným cestom a povrch uhladíme.

  3. 3

    Pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi pol hodinu (v závislosti od toho, aký plech použijeme, ak máme koláč vysoký, čas pečenia sa môže predĺžiť, odporúčame otestovať pomocou špajle, či je cesto prepečené).

  4. 4

    Hotový koláč preklopíme na čistý plech. Ak chceme trochu obmeny, z koláča môžeme pomocou okrúhleho vykrajovátka povykrajovať mini tortičky a servírovať ich s vanilkovou zmrzlinou alebo šľahačkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia