Jahodový zákusok
Jahodový zákusok

Roláda z jahodového cesta s vanilkovým krémom

Martin Kochan a Milan Nemčík
z penziónu SONJA vo Vranove nad Topľou, 23. júla 2018
Roláda z jahodového cesta s vanilkovým krémom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
40 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
6 PL
6 PL
1/2 bal.
250 g
Krém:
350 ml
1 bal.
250 g
100 g
100 g
Na ozdobenie:




Postup

  1. 1

    Najprv rozmixujeme jahody. Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh. Postupne pridávame žĺtky, múku a kypriaci prášok a trocha premiešame. Potom zmiešame cesto s rozmixovanými jahodami.

  2. 2

    Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 200 °C asi 15 minút. Po upečení cesto stočíme aj s papierom na pečenie a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Z mlieka a pudingového prášku uvaríme hustý puding. Do ešte horúceho pudingu vmiešame maslo. Tvaroh vymiešame s práškovým cukrom a spojíme s vychladeným pudingom. Vychladnutú roládu roztočíme, opatrne odstránime papier na pečenie a potrieme ju krémom. Trocha krému si necháme na zdobenie. Roládu opäť stočíme tak, aby spoj bol naspodku. Cukrárenskym vreckom ozdobíme vrch rolády krémom a dozdobíme ho rôznym ovocím podľa chuti.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia