Fazuľová polievka
Fazuľová polievka

Záhorácka fazuľovica

Miroslav Peško
šéfkuchár reštaurácie Staré časy v Marianke, 1. augusta 2018
Záhorácka fazuľovica
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10
porcií
180 minút
príprava

Suroviny

1 ks
4 ks
2 ks
1/4 ks
2 ks
1 ks (menší)
 veľká strakatá
Domáce rezance:
150 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Fazuľu deň vopred namočíme. Do veľkého hrnca so studenou vodou dáme variť koleno a klobásky. Keď je koleno mäkké, vyberieme ho spolu s klobáskami, do vývaru vložíme fazuľu a varíme asi hodinu spolu s cesnakom a cibuľou.

  2. 2

    Po hodine pridáme očistenú a na kocky nakrájanú zeleninu a varíme do zmäknutia, medzitým môžeme obrať a nakrájať kolienko, takisto klobásky pokrájať na kolieska.

  3. 3

    Domáce rezance: Múku dáme na dosku, urobíme jamku, dáme vajíčko, osolíme, vymiesime cesto, rozvaľkáme na pomúčenej doske a nakrájame na hrubšie rezance. Keď je polievka uvarená, vložíme nakrájané mäso a klobásky, necháme zovrieť a dáme variť rezance, asi 5 minút.

Diskusia k receptu

maska10
Robievam takú,to ma naučila moja svokra,je super hustá a dobre zasýti.
evelynba
Vyzerá super a aj môže byť vynikajúca. Proste klasika. Keby nebolo tak horúco, že sa človeku ani jesť nechce, hneď by som si dala.
evanaaa
Fazuľovicu som často robievala, máme radi, ale teraz už, žiaľ nie ( kvôli mužovi). Inak, u mňa je to skôr jesennozimná polievka, ako aj guľášová, kapustová ap., tak, ako píše aj @Evelynba , v tomto počasí sa nám polievky ani jesť nechcú.
používateľ nemá avatar
123
123
no, ja som polievková... mne zase stačí aj v tej horúčave na obed polievka, tzv. druhé jedlo nemusím... a robievam fazuľovicu, ale takúto nie, skúsim...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia