Zemiakové lokše
Zemiakové lokše

Bezlepkové lokše

novalim - fotkanovalim, 15. septembra 2018. Komerčný recept.
Bezlepkové lokše
Foto: novalim

Koniec obmedzovania sa počas husacích hodov, s Novalim univerzálnou múkou Promix UNI si môžete spraviť bezlepkové lokše doma. Nebojte sa, nie je to žiadna Zobraziť celý popisKoniec obmedzovania sa počas husacích hodov, s Novalim univerzálnou múkou Promix UNI si môžete spraviť bezlepkové lokše doma. Nebojte sa, nie je to žiadna veda, len sa pripravte na trochu neporiadku, ale ten vydržíte, lebo tieto lokše sú fakt dobré!

6
porcií
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g (uvarené v šupke)
100 g




Postup

  1. 1

    Do mäkka uvarené zemiaky v šupke ošúpeme a roztlačíme. Ak nemáte náradie na roztláčanie zemiakov, môžete ich postrúhať na veľmi jemnom strúhadle. Čím jemnejšie budú zemiaky nastrúhané, resp. roztlačené, tým ľahšie sa vám budú robiť lokše.

  2. 2

    Zemiaky zmiešame s múkou Promix UNI a vymiesime z nich cesto. Cesto sa môže trochu lepiť, ale to nevadí, ešte sa bude veľa múčiť :-).

  3. 3

    Cesto rozdelíme na 6 rovnakých kúskov. Na sporák si pripravíme panvicu s nepriľnavým dnom a dobre ju rozohrejeme (nasucho, nepridávame žiaden olej alebo tuk).

  4. 4

    Pracovnú dosku si dobre pomúčime múkou Promix UNI, vezmeme jeden kúsok cesta, vytvarujeme ho do kruhu, ktorý rukou jemne roztlačíme a potom pomúčeným valčekom vyvaľkáme na tenkú lokšu. Počas vaľkania si kľudne pomúčime lokšu (ideálne z oboch strán), aj valček, aby sa lokša nelepila.

  5. 5

    Hotovú lokšu dáme na rozohriatu panvicu a opekáme z oboch strán 1-2 minúty, kým sa na lokši nezačnú robiť malé upečené škvrnky.

  6. 6

    Podávame s husacinkou, kačacinkou, pečienkou, alebo len tak, pomastené a osolené.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia