Kuracia roláda
Kuracia roláda

Kuracia roláda s kapustovou plnkou

Richard Henček
šéfkuchár hotela Hviezda*** v Dudinciach, 15. októbra 2018
Kuracia roláda s kapustovou plnkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
40 minút
príprava
40 minút
na 170 °C

Suroviny

800 g vykostené
12 plátkov (alebo oravská)
400 g
1 ks väčšia
2 strúčiky
2 vetvičky




Postup

  1. 1

    Vykostené kuracie stehná osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom. Navrch rozotrieme roztlačený cesnak a položíme tymian. Dáme do chladničky (najlepšie deň vopred).

  2. 2

    Cibuľu a kapustu pokrájame na malé kocky. Cibuľu orestujeme na olivovom oleji, pridáme kapustu, osolíme a dochutíme rascou. Dusíme na miernom ohni asi 20 minút, občas podlievame kuracím vývarom alebo vodou. Po udusení necháme vychladnúť.

  3. 3

    Plátky slaniny poukladáme vedľa seba. Položíme na ňu kuracie stehná, potom do stredu dusenú kapustu a všetko zrolujeme do rolády. Pečieme zakryté alobalom pri teplote 170 °C asi 30 minút, potom alobal odstránime a pečieme ďalších 10 minút. Podávať môžeme za tepla i za studena.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia