Hovädzie köfte
Hovädzie köfte

Köfte v paradajkovo-paprikovej omáčke fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 22. novembra 2018
Köfte v paradajkovo-paprikovej omáčke (fotorecept)
Foto: cesminaz

Ľahké a výborné :-)

30 minút
príprava
35-40 minút
na 190 °C

Suroviny

Köfte:
1 kg mleté
2 ks
3-4 ks
2 ks
podľa potreby
2 KL
1 KL
1 KL (rímska rasca mletá)
podľa chuti
podľa chuti (chilli vločky)
Omáčka:
8-9  ks stredne veľké
3
1/2 dl
1 KL
1/2 KL
Okrem toho:
cca 50 g (82 %)
trocha




Postup

  1. 1

    Na köfte budeme potrebovať mleté mäso, zo 3-4 stredné mrkvy, 2 cibule a koreniny. Mrkvu si nastrúhame na jemno na strúhadle a cibuľu nakrájame celkom na drobno.

    Köfte v paradajkovo-paprikovej omáčke (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäso, koreniny, bielky, cibuľu a mrkvu dobre premačkáme /premiešame a urobíme podlhovasté köfte.

    Köfte v paradajkovo-paprikovej omáčke (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na omáčku si pokrájame a následne v sekáčiku rozmixujeme paradajky a papriku. Ja som dala 3 také menšie papriky a 9 stredných paradajok. Do rozmixovanej zmesi pridáme Isot (ak nemáte, nemusí byť), soľ a olej. Ja som pridala este aj 1dl vody, nejako sa mi zdalo toho málo :-)

    Köfte v paradajkovo-paprikovej omáčke (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do jedného pekáča alebo keramickej nádoby na pečenie si naukladáme 1 rad köfte. Posypeme ho cca 1/2 zväzkom nasekanej vňate a nato naukladáme druhú vrstvu köfte. Celé zalejeme pripravenou rozmixovanou zeleninou/omáčkou a lyžicou trocha rozotrieme nech ide aj medzi köfte. Na vrch dáme kúsky masla a dáme piect do rúry na 190 °C. Od bodu varu (aj v strede) takých 35 minút. Ale treba sa riadiť vlastnou rúrou a záleží aj od nádoby/plechu, v ktorom to pečiete.

    Köfte v paradajkovo-paprikovej omáčke (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ja som ako prílohu pripravila pilav z ryže a bulguru. Na troche oleja som chvíľku osmažila 3 dl ryže a 2 dl bulguru, zaliala 7 dl vody, dala 1,5 KL soli, kúsok 82% masla a udusila ako klasickú ryžu :-) Je to veľmi chutný pilav, ryža a bulgur je výborná kombinácia :-)

    Köfte v paradajkovo-paprikovej omáčke (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A tu je už hotové jedlo :-) Tie rozmixované paradajky s paprikou pustili pri pečení presne dosť šťavy. Jedlo je výborné s chlebom alebo pečivom, keďže má aj šťavu, do ktorej si ho môžete namáčať :-) Ale hodí sa k nemu hocijaká príloha podľa chuti.

    Köfte v paradajkovo-paprikovej omáčke (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Prajem dobrú chuť.

    Köfte v paradajkovo-paprikovej omáčke (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

haji
Líbí se mi celý receptík - postup i fota. Ráda bych ochutnala, hlavně kvůli specifickému koření to musí být lahůdka, hmm
cesminaz
@Mijaita :-) dakujem,si zlatá.Pridávam len taký recept,čo je z môjho hladiska zaujímavý,ktorý stojí zato a aký tu podla možnosti ešte nieje :-) Vidím to tiež rovnako-pri receptoch nejde o počet,ale o kvalitu :-) Pekný večer a pozdravujem!
cesminaz
Milá @Terinka velmi rada by som ta uhostila :-) Teší ma,ze ti je jedlo po chuti.Vdaka za nahliadnutie a príjemný zvyšok večera ti želám!
afataga
Kolko je presne dost stavy? :-))), ta veta ma pobavila, ale inak rcp. sa mi dost presne pozdava, vsetky koreniny mam, len paradajky su uz hnusne, asi dam z konzervy drvene, snad to bude dobre.
haji
@Afataga (22.11.2018 19:29)
Určitě s konzervovanými bude lepší. Já teď dávala poslední domácí rajčata pod maso a všechna další budou z konzervy až do příští domácí úrody. Přeji hezký večer!
mijaita
Mně se to moc hodí, kromě toho, že krásný recept. Bude teď víc návštěv a já mám dost sklenic se zavařenýma rajskýma. A dobrýma!
Mimochodem, jedna moje kamarádka dává do dušeného hovězího masa trochu strouhané mrkve. Je to fakt výborné. Tak už se těším, až si zase zavařím! :-)
cesminaz
@Afataga :-))) kolko? -no presne dosť ;-) Bolo jej tolko,ze köfte v nej plávalo a to presne stačí :-) Každému na tanier k mäsu sa ujde trocha šťavy.Ja som mala este svoje paradajky,ale uz aj mne dohárajú :-) Mám ešte pár kúskou a potom uz aj ja budem vsade používat tie,čo som poodkladala do fliaš :-) Takže kludne použi drvené,ale tie už nemixuj.Pomixuj k nim len 2-3 papriky,podla velkosti. @Mijaita 100% to bude výborné aj s paradajkami z flaše.Som si istá,ze ty aj tvoji návštevníci budete spokojný :-) @Zinnajdha :-)
kuchticka
Mila Cezminaz,. na varechu posledne dobe skoro nechodim; nemam dost casu. Co mi zomrel manzel musim sa starat o cely dom, zahradu atp. sama, takze som cele dny vonku. Pestujem si rozne bylinky na varernie a caj na zimne obdobie, ale nepoznam IZOD. Mozes prosim, trochu popisat ako vyzera, alebo chuti ?
Ja v poslednom case na Varechu nechodim - od tej doby co mi zomrel manzel nemam cas, ale ked nahodou sem kunem a vidim tvoj recept neodolam a musim ho vyskusat. Dakujem za recept a ako chutil nam vsetkym 3. dam ti vediet asi o tyzden. Vyskusam ho ked ma pridu navstivit moje dve deti -dcera a syn. Uvarim ho pre ne. Oni vedia ako je mi smutno tak sa snazia ma trochu potesit. Byvaju dost daleko - dcera 179km az pri kanadskej hranici a syn na opacnu stranu - 65 km. Pozdravujem ta a cely moj rodny kraj


tvoje rtecepty ma vzdy zaujali. ma vzdy zaujali.
helenore
Cesminaz, ako vždy excelentne napísaný recept, už len vyskúšať, dúfam, že vyskúšam. Láka ma aj kombinácia ryža a bulgur.
cesminaz
@Chorvatka Isot je drvená turecká paprika @Helenore dakujem pekne za tvoje milé slová a dúfam,ze raz vyskúšaš :-) Ten bulgur s ryžou je výborný a hodí sa ku všetkému ako príloha.Myslím tým,ked človek unudil klasickú ryžu,je to perfektná obmena ;-P @Monty dakujem za dôveru,si milá :-)
cesminaz
@Kuchticka (25.11.2018 05:40)

Milá Kuchticka,tak v prvom rade ti zelám vela zdravia,síl a este chuti do života s tvojimi blízkymi :-) Nie vzdy je to lahké.Som rada,ze ta recept zaujal a ze aj medzi mojimi druhými receptami si našla také,čo sa ti páčia :-) Je to super,ked si doma pestuješ všeličo :-) aj ja to podla možnosti tak robím.No Isot si nevypestuješ žial len tak doma :-) Je to turecká červená paprika,ktorá sušením na slnku skoro očernie a tým získa nielen svoju farbu,ale aj jedinečnú chuť :-) Chutí trocha štiplavo,nasladlo,tak trocha dymovo a cítit akoby aj hrozienka :-) Takže Isot si doma nevyrobíš :-) Skús niekde kúpit,alebo objednat na nete.Ale ked nedáš,tak ani to nevadí,jedlo bude tiež velmi chutné.Síce s Isotom je ešte lepšie,ale ked niekto nemá,tak to neznamená,že nebude varit a jesť :-)) Pridám ti fotku,aby si vedela ako vyzerá. Milá @Kuchticka dufam,ze sa ozves po ochutnávke.Pozdravujem a želám vsetko dobré :-)


mijaita
@Cesminaz vyborne kofticky, myslim, ze jsem dala malo bylinek a také jsem nemela petrzelku, dala jine zelene. Trochu dyl jsem to pekla, takze i kdyz jsem mela stavy tolik jako ty, zbytecne jsem ji jeste zredukovala. To vsechno vubec nebylo na zavadu, pochutnaly jsme si s kamoskou moc! Ona i kus pita chleba, ja jen ryzi s nudlickama. Už se moc tesim, az kofticky zas upecu. A ze upecu, to nejsou jen slova, to je fakt! Dik za dalsi recept z tve kuchyne! :-)


cesminaz
@Mijaita (3.12.2018 15:27)

Paráda milá @Mijaita :-) ty si fakt osôbka,ktorá dodrží slovo! Teším sa,ze Vám chutilo.Mám ešte zopár receptov na podobné köfte,tiež sú fantastické :-) Pomaly sem pridám aj tie ostatné,viem ze tebe budu chutit aj tie :-) Vdaka za odozvu a pozdravujem!
kucharka
Konečne došlo na tento recept. Ako vždy, dobrotička veliká...
Ďakujem za recept.


1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia