Pečený jelení chrbát
Pečený jelení chrbát

Jelení chrbát v orechovom cestíčku na kapustovom kréme

Ján Dudáš a Maroš Želonka
z Grandhotela Praha**** v Tatranskej Lomnici, 26. novembra 2018
Jelení chrbát v orechovom cestíčku na kapustovom kréme
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
80 minút
príprava

Suroviny

600 g (bez kosti)
20 g mleté
7 g mletá
1 ks
100 g
400 g
500 g
100 ml
200 g
2 g




Postup

  1. 1

    Umytý a očistený jelení chrbát grilujeme na panvici 1,5 minúty z každej strany a necháme odpočinúť. Z mletých orechov, mletej kávy, vajec, hladkej múky a zo soli vypracujeme cesto. Cesto vyvaľkáme natenko a vložíme doň ugrilovaný jelení chrbát, ktorý posolíme a zavinieme do cesta. Mäso v ceste dáme piecť pri 190 °C asi na 10 minút.

  2. 2

    Umytú, očistenú a nakrájanú červenú kapustu zalejeme vodou a uvaríme na kašu. Kapustu scedíme, rozmixujeme spolu so smotanou, soľou, s maslom a prepasírujeme cez sitko.

  3. 3

    Umytú, očistenú a na kocky nakrájanú maslovú tekvicu vložíme do rozpusteného masla s borievkami a tymianom a konfitujeme v rúre pri 80 °C asi 30 minút.

Diskusia k receptu