Kokosovo-kávové rezy
Kokosovo-kávové rezy

Bezlepkové kokosovo-kávové rezy

novalim - fotkanovalim, 27. novembra 2018. Komerčný recept.
Bezlepkové kokosovo-kávové rezy
Foto: novalim

Na slávnostný stôl patrí slávnostný zákusok. Napríklad výborné kokosovo kávové rezy, ktoré si viete pripraviť aj v bezlepkovej verzii. Verte, že to bude láska Zobraziť celý popisNa slávnostný stôl patrí slávnostný zákusok. Napríklad výborné kokosovo kávové rezy, ktoré si viete pripraviť aj v bezlepkovej verzii. Verte, že to bude láska na prvé ochutnanie.

60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Na cesto:
7 ks
300 g
250 g
5 PL
1 štipka
Na plnku:
300 ml
1 PL zrnková mletá
1 bal. (alebo Zlatý klas)
1 PL
200 g
3 ks
250 g
Na polevu:
150 g
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Z bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh. Pridáme doň kokos a bezlepkovú krupicu Novalim s kypriacim práškom a gumenou varechou zľahka vmiešame, aby sme ponechali zmes pekne nadýchanú.

  2. 2

    Nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi 20 minút.

  3. 3

    Na plnku necháme zovrieť mlieko s lyžicou kávy. Vo väčšej mise vymiešame žĺtky, pudingový prášok, kukuričný škrob a práškový cukor do hladka. Keď mlieko zovrie, vlejeme ho do vaječnej zmesi, premiešame a vlejeme späť do hrnca. Privedieme do varu a povaríme asi 3 minúty, kým sa nám nevytvorí hustý puding.

  4. 4

    Necháme vychladnúť (na nádobu dáme potravinovú fóliu, aby sa na pudingu nespravila kožka). Po vychladnutí všľaháme do pudingu zmäknuté maslo. Krém rovnomerne nanesieme na upečený koláč. Necháme v chladničke zatuhnúť.

  5. 5

    Na tuhý krém teraz môžeme naniesť čokoládovú polevu, čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli, pridáme tuk a olej a riadne rozmiešame. Natrieme na koláč, uhladíme a necháme stuhnúť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia