Krúpy s kačacím mäsom
Krúpy s kačacím mäsom

Krúpy s fazuľou a kačacím mäsom

Zoltán Bako
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 5. decembra 2018
Krúpy s fazuľou a kačacím mäsom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
120 minút
na 140 °C

Suroviny

4 ks
250 g (č. 7, ešte lepšie č. 10)
200 g (z konzervy)
2 ks
2 strúčiky
2 ks
100 g
50 g
 čerstvý
200 g sterilizované




Postup

  1. 1

    Kačacie stehná osolíme, okoreníme, vložíme do zapekacej misy a pri teplote 140 °C pečieme domäkka asi 2 hodiny. Po upečení oberieme od kostí a mäso natrháme na menšie kúsky alebo nakrájame. Výpek a tuk z pečenia budeme ešte potrebovať. Mäso odložíme prikryté na teplé miesto.

  2. 2

    Jačmenné krúpy viackrát prepláchneme v studenej vode a uvaríme domäkka. Krúpy budú rýchlejšie uvarené, ak ich deň predtým namočíme do studenej vody.

  3. 3

    Koreňovú zeleninu a pór nakrájame na malé kocky. Do kastróla dáme kačací tuk, najemno nakrájanú šalotku, cesnak a koreňovú zeleninu. Všetko restujeme asi 10 minút, pridáme scedenú sterilizovanú bielu fazuľu, uvarené krúpy, pór, dochutíme soľou a korením. Nakoniec pridáme kačacie mäso, petržlenovú vňať, trocha majoránu a dochutíme výpekom z pečenia. Podávame s najemno nakrájanou kyslou uhorkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia