Nepečené datľové guľky
Nepečené datľové guľky

Datľové guľky

hame - fotkahame, 12. decembra 2018. Komerčný recept.
Datľové guľky
Foto: hame
20
porcií
15 minút
príprava

Suroviny

200 g
100 g
2 PL
niekoľko kvapiek
štipka
 nasekané (na obaľovanie)
 nasekané (na obaľovanie)
2 PL




Postup

  1. 1

    Datle si dáme do misky, pridáme rum, marhuľovú náplň, premiešame a necháme, nech sa datle nasiaknu.

  2. 2

    Medzitým si v mixéri nahrubo rozmixujeme mandle.

  3. 3

    Do mixéra pridáme datle, vanilkový extrakt, štipku soli a všetko dobre rozmixujeme. Zmes potom necháme chvíľu odpočívať v chladničke.

  4. 4

    Kešu a pistácie si nasekáme nadrobno a každé zvlášť dáme do misky.

  5. 5

    Z datľovej zmesi tvarujeme guličky, ktoré obaľujeme v kešu alebo v pistáciách.

  6. 6

    Necháme ich postáť v chlade.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia