Makový zákusok
Makový zákusok

Makovo-makový zákusok

lubicaihnatova - fotkalubicaihnatova, 29. decembra 2018

Tento koláč je pre mňa TOP. Rýchla a jednoduchá príprava, na ktorej sa skutočne nič nedá pokaziť, a verte mi, svojou lahodnou chuťou prekvapí Zobraziť celý popisTento koláč je pre mňa TOP. Rýchla a jednoduchá príprava, na ktorej sa skutočne nič nedá pokaziť, a verte mi, svojou lahodnou chuťou prekvapí naozaj každého. Jednoznačne ho treba vyskúšať.

10
porcií
50 minút
príprava
25 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
12 ks
10 ks
300 g
300 g mletý
Plnka:
2 ks
300 g
300 g mletý
250 g
2 dcl
 (na potretie)
Poleva:
200 g
200 g




Postup

  1. 1

    Oddelíme si bielky od žĺtkov. 2 žĺtky si dáme bokom, s tými budeme pracovať pri plnke.

  2. 2

    Cesto: Cukor a žĺtky si vyšľaháme do peny. Z bielkov vyšľaháme sneh. Do žĺtkovej peny zamiešame mak a bielkový sneh. Cesto vylejeme na plech a pečieme pri 170 °C cca 25 minút (vyskúšame trik so špáradlom). A základ máme hotový :).

  3. 3

    Po miernom vychladnutí potrieme rovnomerne cesto lekvárom (najviac sa tu hodí slivkový, čučoriedkový, či černicový ale aj s inými to bude mňam).

  4. 4

    Plnka: Mak sparíme mliekom alebo aj vodou. Z cukru, masla, žĺtkov a maku vyšľaháme plnku, ktorú nanesieme na džem.

  5. 5

    Na záver, už len vylejeme čokoládovú polevu a koláčik necháme poriadne zatuhnúť. Ešte taká malá rada, pri krájaní si nôž nahrejte flambovacou pištoľou, aby boli rezy dokonalé a bez námahy. :)

Diskusia k receptu

jack
Koláčik môže byť chutný.Makoholíci si prídu na svoje;-) Škoda,že nie je fotka.Nenašla by sa dajaká?Pre lepšiu predstavivosť.
pivonka
Fíííha!!! To je riadna dávka maku. Pre moju dcéru ako stvorený. Ani čokoládu na vrchu by nepotrebovala. Určite niekedy vyskúšam, ale prezraď, aký veľký plech si použila?
1x haji
haji
Recept vypadá dobře. Mě by víc než foto zajímal rozměr plechu, na kterém se toto množství těsta peče. Děkuji za odpověď.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia