Zemiakové placky
Zemiakové placky

Rösti ako ho ja mám rada fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 8. januára 2019

Jednoduché, lacné a rýchle jedlo, ktorým zdoláme hlad za niekoľko minút.

1
porcia
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 veľký
1 PL domáca
1 ks
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
Na zdobenie:
2 ks
 drobná




Postup

  1. 1

    Tento rok mám od susedky také obrovské zemiaky, že stačí jeden na halušky. Teraz som jeden taký veľký nastrúhala na strúhadle s veľkými očkami.

    Rösti ako ho ja mám rada (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na panvicu dom dala rozohriať masť a vložila som strúhané zemiaky, upravila, jemne pritlačila. V strede si urobím malú jamku, miesto pre vajce.

    Rösti ako ho ja mám rada (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď sa rösti z jednej strany opieklo, lopatkou som ho obrátila, rozbila vajce a až teraz solím, korením, posypem mletou paprikou a pečiem do chrumkava i z druhej strany.

    Rösti ako ho ja mám rada (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kým sa rösti opeká z druhej strany, pripravím si suroviny na zdobenie. Kivi nakrájam na tenké plátky, červenú cibuľu som nakrájala, ocukrila a ochutila octom, aby dostala červenú farbu, pripravila som drobnú cibuľku, ktorú som prekrojila na polovičky. Upečené rösti som vyložila na tanier a ozdobila. Prajem vám dobrú chuť.

    Rösti ako ho ja mám rada (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

radox1
to kiwi je iba na ozdobu alebo sa to konzumuje spolu s rosti?
izabella929
@radox1 , ako koľvek sa ti to zdá nejedlé, ale teraz mi píše jena pani z Maďarska, že rösti konzumuje s lekvárom a smotanou..takže mne tiež chutí takto a niekedy i s jablkami a marhuľami..
finczi
Rösti robievam, ale na slano. Zaujímavé takto... 100 ľudí, 100 chutí.
1x drajan
haji
Rosti mám ráda, s vajcom jsem ještě nedělala. Či s ovocem nebo zeleninou, oboje je dobré a každý si může udělat po své chuti. A někdo má rád bez bonusů. Pěkný recpetík.
dogagador
To je cosi ako vylepsene hash brown, tam sa ale neviem preco davaju struhane zemiaky do studenej vody a vyplachuje sa z nich skrob. To ich potom robi nechrumkave, mne to nechuti. Vyskusam tvoj recept.
izabella929
@dogagador ,ja máčam nastrúhané zemiaky na tenké plátky vtedy,keď idem robiť zemiakové lupienky, vtedy je nutné odstrániť z nich všetok škrob..inak na rösti ich ani nevyžmýkam, lebo vlastne škrob je ten , ktorý ich zlepí a drží spolu celú hrubú placku..
evelynba
Krásne rösti, mám to veľmi rada, len také chuťovo čo najjednoduchšie, ale inšpirácia s vajcom je fajn. Ukladám ako tip, ale pre mňa bez kivi. Nikdy za môj už pomerne dlhý život som neprišla na chuť kombinácii slaného a sladkého, ale ako píše Finczi, 100 ľudí, 100 chutí, alebo ako vraví klasik "proti Gustovi žiadny dišputát". :-)
ivan14
Také připravuji, ale podle jednoho starého kalendáře ještě navrch nastrouhám tvrdý sýr. Autor to nazval "bramvajtál" - BRAMbory, VAJíčko, emenTÁL. Rychlé, syté, chutné.
zahra
@finczi (8.1.2019 17:46)

Ved je na slano, ta sladkokysla cibula a kiwi predsa nerobia sladku chut...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia