Ostrokyslá polievka
Ostrokyslá polievka

Ostrokyslá polievka trochu inak

js9mxd - fotkajs9mxd, 12. januára 2019
Ostrokyslá polievka trochu inak
Foto: js9mxd

Trochu som surfoval po nete a nakoniec som sa pokúsil navariť čínsku špecialitu ostrokyslú polievku. Je to na pohľad jednoduchá polievka ale v skutočnosti Zobraziť celý popisTrochu som surfoval po nete a nakoniec som sa pokúsil navariť čínsku špecialitu ostrokyslú polievku. Je to na pohľad jednoduchá polievka ale v skutočnosti treba zohnať suroviny a mať odvahu skúšať nové recepty. Výsledok bol prekvapujúci.

8-10
porcií
45 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
1-2 ks čerstvá
1 cm čerstvý
1 ks
1 ks menšia
100 g
100 g sušené
100 g
4 bal.
4 PL
4 PL
3 PL
1 KL
2 PL (Solamyl)
1 ks




Postup

  1. 1

    Z chladeného kuraťa som odrezal stehná a prsia. Kostru, kožu a krídla dáme variť do studenej vody. Za 1,5 hodiny máme hotový vývar - základ polievky. Nič sa nestane keď použijeme aj koreňovú zeleninu. Medzi tým si namočíme huby do teplej vody minimálne na 30 minút. Nakrájame na slížiky mrkvu, bambusové výhonky, huby, cibuľku a kapiu na malé kocôčky. Feferónku som dal celu povariť a potom som ju nakrájal na malinké kúsočky.

  2. 2

    Keď máme uvarený vývar, scedíme ho a začíname finálnu časť varenia. Do vývaru vložíme bujóny, pridáme sušené huby, zázvor, sójovú omáčku, ustricovú omáčku a ryžový ocot. Varíme cca 30 minút. Následne vložíme bambusové výhonky a mrkvu, ďalej varíme. Po 10 minútach pridáme papriku a cibuľku. Medzi tým ju ochutnáme a môžeme pridať podľa chuti jednotlivé omáčky. Nepridávame žiadne iné koreniny.

  3. 3

    Ak ju už varíme cca 1 hodinu, pridáme Solamyl rozmiešaný v studenej vode. Solamyl sa musí v polievke stále miešať. Lepšie je použiť iný druh škrobu používaného v čínskej kuchyni.

  4. 4

    Kuracie mäso som obral z kostry a potrhal na drobné kúsky. Na záver varenia vložíme mäso do polievky a ešte 5 minút povaríme. Pred podávaním ozdobíme zelenou časťou novej cibuľky, nakrájanej na drobné kúsky. Používajte len originálne suroviny, nie rôzne náhrady, nie je to ono.

Diskusia k receptu

kimlo
Keď už máš kurací vývar, prečo tam idú ešte 4 bujóny? Išlo by to aj bez nich...
afataga
Ten bujon je ktory original? Ja len aby som nepouzila nejaku nahradu.
1x leaela
js9mxd
@Kimlo (12.1.2019 17:54)

Ten vývar sa robí bez korenín a soli, preto bujóny až potom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia