Vyprážaný banán
Vyprážaný banán

Banán v ryžovom cestíčku so šľahačkou

Michaela Pinkavová
kuchárka hotela Mama’s **** v Bratislave, 21. januára 2019
Banán v ryžovom cestíčku so šľahačkou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
1
porcia
15 minút
príprava

Suroviny

1 ks
2 ks
150 ml




Postup

  1. 1

    Banán ošúpeme a prekrojíme na polovicu. Ryžový papier namočíme do vlažnej vody, aby zmäkol. Do zmäknutého ryžového papiera zabalíme banán. Necháme asi 10 minút, aby sa ryžový papier dokonale zlepil. Polovice banánu v ryžovom papieri ponoríme do rozpáleného oleja a vypražíme.

  2. 2

    Vyšľaháme šľahačku a pomocou cukrárskeho vrecka nanesieme na vypražený vychladnutý banán. Pri podávaní prelievame banán javorovým sirupom. Dozdobujeme podľa fantázie – napríklad jedlými kvetmi.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia