Nepečený jablkový zákusok
Nepečený jablkový zákusok

Jablkový nepečený zákusek

rubyrom - fotkarubyrom, 27. januára 2019
Jablkový nepečený zákusek
Foto: Rubyrom

Suroviny

4 ks
podľa chuti
1 bal.
1 štamperlík
1-2 dl
3 PL (v prášku)
podľa potreby
Na ozdobu:
 (alebo kyslá smotana)
 (zriedená vodou alebo rumom)




Postup

  1. 1

    Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nastrouháme. Dáme do kastrůlku, zasypeme cukrem, přidáme vodu a podusíme.

    Jablkový nepečený zákusek - obrázok 1
  2. 2

    Přidáme rum a pudinkový prášek rozmíchaný v troše vody. Povaříme do zhoustnutí.

  3. 3

    Směsí naplníme 4 formičky, prokládáme piškoty a necháme ztuhnout v ledničce. Před podáváním vyklopíme a ozdobíme ušlehanou smetanou.

Diskusia k receptu

danda3
Tento týždeň som tiež takú robila k 70-ke, oslávenkyňa môže jesť len piškóty, puding a jablká, takže voľba bola jasná, akurát som ju obliekla do trošku slávnostnejšieho šatu. Mala veľký úspech, miesto cukru med a do jabĺk škorica, bez rumu. Tvoja vyzerá tiež veľmi pekne a slávnostné.


klukodvody
Nevím, jestli mohu tady dát radu o soutěži. Jestli ne tak poprosím redakci o zamítnutí. Je to soutěž tento rok o sladkém. Dělá to rozhlas Brno a naše Rubyrom by jistě měla šanci na výhru. Tak počkám.
redakcia
@Klukodvody (28.1.2019 12:26)

Ak ide o to, či sa môže autor so svojím receptom zúčastniť súťaže v iných médiách, tak určite môže :)
1x jerica
klukodvody
@Rubyrom (27.1.2019 18:26)

S Tvými recepty na sladké si myslím, že určitě uspěješ. Zadej si pochoutkový rok na Českém rozhlase Brno, ale stačí pochoutkový rok a tam najdeš veškeré informace. Pokud Tě vyberou, přijede k Tobě Patrik Rozehnal a vše natočí. Jako první dostaneš krásnou tašku s dárky a potom jdeš do soutěže. Jsou tam slušné výhry. Samozřejmě Tě nejdříve kontaktují a je to paráda. Vím o čem mluvím. V loňském ročníku jsem tam byl se svým receptem. Je to bezva zážitek. Určitě to zkus. Vyber pořádně parádní zákusek a jdi do toho. Držíme palce a zdravíme.
1x danda3
drajan
@Danda3 (27.1.2019 21:15)

aj ja tak robím tortu, len piškoty dávam len na spodok a vrch (máčané v čiernom ocukrenom čaji s troškou rumu)... podávam so šľahačkou, je to výborná tortička... odporúčam k jablkám pridať trochu jahôd... aj mrazené... získa sa nádherná farba a skvelá chuť. Vyskúšam aj takéto mini "tortičky" , gustiózne, chutné... dík za inšpiráciu
kvakac
Vyzerá to súper, už som to posunul rodine. A rumu môže byť aj viac, aby dobré voňalo? Rumové mám veľmi rád. Si šikuľka vo varení.
1x haji
rubyrom
@Danda3 (27.1.2019 21:15)
Nádhera, dělávám ho také jako dort, ale tentokrát jsem zvolila malé formičky.
1x danda3
rubyrom
@Klukodvody (28.1.2019 13:10)

Moc děkuji. Jednou jsem byla do této soutěže vybraná, ale problém byl v tom, že měli přijet k nám a náš domek zrovna pár dní před tím postihla povodeň a domov jsem měla tak zničený, že to nebylo možné. Patrik Rozehnal je velice příjemný člověk. No promyslím to uvidím zda dostanu znovu odvahu se přihlásit. Děkuji Vám za podporu, moc si toho vážím.
danda3
@Drajan (28.1.2019 15:08)

Ďakujem za tip, oslávenkyňa nemôže ani jahody, tie navrchu sa ľahko dali preč, ale ja isto vyskúšam, ešte nás čakajú nejaké oslavy a v mrazáku jahody ešte mám.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia