Crème caramel
Crème caramel

Crème caramel s jahodami a so sektom fotorecept

Tomáš Klus
šéfkuchár Brasserie La Marine v Bratislave, 15. februára 2019
Crème caramel s jahodami a so sektom (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

Karamel:
160 g
20 g
Na vytretie misiek:
Krém:
4 ks
1 ks
25 g
600 ml
Ozdoba:
150 g čerstvé
100 g
10 g
200 ml




Postup

  1. 1

    Rúru zohrejeme na 150 °C a predhrejeme misky. V malom hrnci skaramelizujeme cukor so soľou do tmavomedenej farby.

    Crème caramel s jahodami a so sektom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Karamel rovnomerne rozlejeme do predhriatych misiek. Necháme vychladiť, ale nie v chladničke, aby karamel nenasal vlhkosť z chladničky. Keď vychladne, vnútorné strany misiek vymastíme maslom.

    Crème caramel s jahodami a so sektom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vajíčka a cukor zmiešame v miske, kým sa cukor nerozpustí. Do malého hrnca dáme mlieko a vyškrabaný vanilkový struk. Zohrejeme. Potom struk vyberieme a metličkou vmiešame vajíčka s cukrom. Nalejeme do pripravených misiek. Naplnené misky položíme do hlbokého plechu, zalejeme studenou vodou a v rúre pečieme pri 150 °C, kým zmes nestuhne. Necháme vychladnúť.

    Crème caramel s jahodami a so sektom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    V rajničke skaramelizujeme cukor, pridáme soľ a na väčšie kusy nakrájané jahody. Prilejeme prosecco a stiahneme z ohňa.

  5. 5

    Malým nožom orežeme krém od misky a preklopíme na tanier. Prelejeme karamelom s jahodami.

Diskusia k receptu