Pečená bravčová krkovička
Pečená bravčová krkovička

Krkovička so šťuchanými zemiakmi s krúpkami, majoránkou a chrumkavou cibuľkou

sjuz - fotkasjuz, 9. marca 2019
Krkovička so šťuchanými zemiakmi s krúpkami, majoránkou a chrumkavou cibuľkou
Foto: sjuz

Mäkkučké a šťavnaté mäsko s chuťou cibule, čerstvej zeleninovej papriky a slaniny, dokonale ladí so šťuchanými zemiakmi, ktoré som varila spolu so strednými Zobraziť celý popisMäkkučké a šťavnaté mäsko s chuťou cibule, čerstvej zeleninovej papriky a slaniny, dokonale ladí so šťuchanými zemiakmi, ktoré som varila spolu so strednými krúpkami a po uvarení dochutila sušenou majoránkou, opraženou cibuľkou a čerstvou pažítkou.

5
porcií
20 minút
príprava
120 minút
na 190/170 °C

Suroviny

1 kg
2 ks
2 ks vačšia
 prerastená
 stredné
 opražená
 čerstvá
 (alebo masť)




Postup

  1. 1

    Krkovičku nakrájame na plátky hrubé cca 1 cm, osolíme a okoreníme čerstvo mletým čiernym korením a potrieme z jednej strany dijonskou horčicou. Cibuľu prekrojíme na polovicu a nakrájame na plátky. Kapiu - alebo zelenú čerstvú papriku nakrájame na kolieska. Slaninu nakrájame na plátky.

  2. 2

    Plátky mäsa poukladáme do pekáča alebo na plech vedľa seba, na ne poukladáme cibuľu a papriky, a navrch nakladieme plátky slaniny - množstvo zvolíme podľa podľa chuti. Ja som dala na plátok mäsa plátok slaniny.

  3. 3

    Pokvapkáme trochu olejom a podlejeme pohárom vody. Zakryjeme a dáme piecť do rúry. Ja som piekla teplým vzduchom prvú hodinu na 190 °C, potom som teplotu znížila na 170 °C a piekla ďalšiu hodinu. Počas pečenia v druhej hodine som občas vybrala a poliala výpekom. Keď bolo mäsko mäkké, odokryla som a ešte chvíľu dopiekla pre farbu a chrumkavosť slaniny. Takto vyzerá upečené na plechu:

    Krkovička so šťuchanými zemiakmi s krúpkami, majoránkou a chrumkavou cibuľkou - obrázok 3
  4. 4

    Medzitým sa varili zemiaky v osolenej vode s krúpkami. Hotové som roztlačila s maslom tak, aby ostali aj jemné kúsky, pridala som chrumkavú cibuľku, sušený majorán a čerstvú pažítku.

    Krkovička so šťuchanými zemiakmi s krúpkami, majoránkou a chrumkavou cibuľkou - obrázok 4
  5. 5

    Hotovo, dobrú chuť :)

    Krkovička so šťuchanými zemiakmi s krúpkami, majoránkou a chrumkavou cibuľkou - obrázok 5

Diskusia k receptu

garanco
Mňa zaujali najmä tie zemiaky s krúpkami, určite by mi chutili!
Krúpy stredné sú č.7 , uvaria sa za ten čas, čo zemiaky? Neboli by lepšie č.3?
frezia68
@Sjuz : Vítaj po dlhšej dobe :-) . Alebo len ja som Ťa nevidela? Zemiaky s krúpami nepoznám,ale s tarhoňou som robievala. Určite chutné jedlo,ako vždy všetko od Teba :-).
1x sjuz
radost
@Frezia68 (11.3.2019 18:22)

zemiaky s krúpami mávame ako ľahký obed-či večeru-zapiť sladkým abo acidofilným mliečkom-a v brušku pohoda..muž si ešte poleje udusenou cibuľkou na masti..
maj dobré dni..:-)
sjuz
@garanco - tak to ste ma teda dostali :D, ja veru ani neviem, ake cislo krupkov to bolo, a nemam uz ani obal :D ALe teraz som kupila c.3 a su len o malicko mensie, ako tie, ktoré som pouzila v recepte. Takze aj c. 3 urcite ANO a vdaka za pripomienku :)

@frezia - dakujem pekne - boli velmi narocne casy, ale sem tam som si nasla cas na hodenie receptu sem....aby som mala ulozene. Videla som aj tvoje receptiky - kraaasne :) A potesilo ma, ze som ich tu nasla.

@radost - to je skvely napad, presne sme s manzelom vraveli, ze aj samotne s mlieckom by boli super na veceru :)





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia