Snehové pusinky
Snehové pusinky

Snehové pusinky s citrónovým krémom a jahodami

Štefan Benďák
šéfkuchár hotela Mikado**** v Nitre, 1. apríla 2019
Snehové pusinky s citrónovým krémom a jahodami
Foto: Pravda - Ivan Majerský
5
porcií
40 minút
príprava
80 minút
na 110 °C

Suroviny

100 g
150 g
3 ml
Citrónový krém:
3 ks (bio)
100 g
3 ks
225 g
Navrch:
400 g
60 g




Postup

  1. 1

    Bielky vyšľaháme spolu s cukrom a octom na hustý lesklý sneh. Preložíme do zdobiaceho vrecka a na silikónový papier nastriekame rôzne veľké pusinky. Sušíme v rúre pri 110 °C približne 80 minút bez ventilátora. Rúru vypneme a pusinky necháme dosušiť.

  2. 2

    Citrónový krém: Nastrúhame kôru z biocitrónov, šťavu vytlačíme a spolu s cukrom, maslom a vajíčkami šľaháme nad parou, kým nevznikne hladký krém. Hotový krém by mal mať 70 °C. Za občasného premiešania necháme vychladnúť v chladničke.

  3. 3

    Polovicu jahôd rozmixujeme s cukrom. Citrónový krém nanesieme na taniere, poukladáme pusinky, jahody a pokvapkáme jahodovou omáčkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia