Dusené morčacie stehno
Dusené morčacie stehno

Morčacie stehno na zelenine fotorecept

janikbj - fotkajanikbj, 1. apríla 2019
Morčacie stehno na zelenine (fotorecept)
Foto: janikbj

Suroviny

700 g (vykostené bez kože)
1/2 ks
1/4 ks
1/2 ks
1/2 ks
1/2 kelímka




Postup

  1. 1

    Morčacie stehno (príp. aj iné mäso, hovädzie je tiež výborné) nakrájame na väčšie kusy (prsia na plátky), osolíme, ochutíme červenou paprikou a čiernym korením, mletou rascou. Na rozpálenom oleji speníme pokrájanú cibuľu, opečieme mäso. Zeleninu nakrájame na hranolky (radšej hrubšie, cca 0,5 cm, aby sa úplne nerozvarili), množstvo podľa chuti, ja som dala ako uvádzam v rozpise. Pridáme ku zatiahnutému mäsu, chvíľu orestujeme, podlejeme horúcou vodou, pridáme asi 3 guličky nového korenia, bobkový list. Ešte trochu osolíme a dusíme do mäkka (varila som v tlakovom hrnci asi 15 minút + pár minút, kým sa hrniec odtlakoval).

    Morčacie stehno na zelenine (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V troche vody si rozhabarkujeme asi 1-2 PL hladkej múky, pridáme pol kelímka kyslej smotany (nie je to smotanová omáčka, takže nedávať veľa) izbovej teploty. Vlejeme do mäsa a ešte spolu povaríme.

    Morčacie stehno na zelenine (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Príloha - zemiaky pečené, zemiaková kaša. Jedlo možno na pohľad nepôsobí až tak luxusne, hlavne z morčacieho stehna, keďže sa nedá nakrájať na veľmi úhľadné kúsky, chuťovo je vynikajúce. Najlepšie na druhý deň, keď chuť zeleniny poriadne prejde do omáčky.

Diskusia k receptu

haji
Též jsem dnes obědvala dušená morčí stehna. Dobrota!
janikbj
@Mathias (4.4.2019 09:20)

môj chlap cestoviny veľmi nemusí a dcérka tiež radšej zemiaky. ja mám rada aj aj, ale práve k tomuto cestoviny nepasujú ani mne. každopádne, že som to napísala neznamená, že to tak musí byť. na to zákon neexistuje, každý čo má rád ;)
janikbj
@Mathias (4.4.2019 09:20)

ešte dodám, omáčka je smotanou len zjemnená, nie je vyslovene smotanová. preto som v recepte zdôraznila, že jej netreba dať priveľa.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia