Čokoládový koláč
Čokoládový koláč

Avokádové „brownies“

stanci11 - fotkastanci11, 13. mája 2019
Avokádové „brownies“
Foto: stanci11

Zdravím varecháčov ;) Ospravedlňujem sa, že som sa na dlho odmlčala, ale mám jedinečnú výhovorku → expedíciu na Antarktíde! Prípravy boli dlhé a návrat Zobraziť celý popisZdravím varecháčov ;) Ospravedlňujem sa, že som sa na dlho odmlčala, ale mám jedinečnú výhovorku → expedíciu na Antarktíde! Prípravy boli dlhé a návrat do reality ešte dlhší. Ale už som naspäť, a to znamená aj naspäť v kuchyni ;) Ani si neviete predstaviť ako si to užívam po tom ľadovom kráľovstve! Prvý recept, ktorý prihadzujem je nízkosacharidový vláčny koláčik a lá brownies, čokoládový až po posledný kúsok ;) snáď sa bude páčiť! (perfektná svačinka ku káve!)

12
porcií
15 minút
príprava
40 minút
na 175 °C

Suroviny

1 ks
120 g
3 ks
40 g (alebo strúhaný kokos)
30 g mleté
3-4 PL
30 g nasekané
20 g (nemusí byť)
100-150 ml
podľa chuti (alebo datľový sirup)
1 ČL
1/2 ČL
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Ako prvé som rozmixovala avokádo s trochou mlieka, následne som priklepla celé vajíčka, pridala jabĺčkové pyré a asi 1 ČL datľového sirupu.

    Avokádové „brownies“ - obrázok 1
  2. 2

    Následne som si odvážila sypké suroviny - kokos, ovsené vločky; a pridala som škoricu, prášok do pečiva, kakao a proteín (čokoládový).

    Avokádové „brownies“ - obrázok 2
  3. 3

    Sypké suroviny som primiešala do vymixovanej zmesi a vymiešala som tmavé cesto.

    Avokádové „brownies“ - obrázok 3
  4. 4

    Konzistencia by mala byť polotekutá, v mojom prípade som teda ešte pridávala mlieko, čo vo výsledku urobilo tých 150 ml. V tomto bode odporúčam ochutnať - každý máme radi inak sladké :)

    Avokádové „brownies“ - obrázok 4
  5. 5

    Bokom som si nasekala oriešky - zmes mandle a vlašáky a tiež tmavú 90 % čokoládu. Primiešala som do cesta a vyliala do formy na pečenie.

    Avokádové „brownies“ - obrázok 5
  6. 6

    Piekla som pomaličky na 175 °C asi 40 min. Klasický špajdľový test to istí :)

    Avokádové „brownies“ - obrázok 6
  7. 7

    Po upečení som ho nechala vychladiť, až potom prišlo vyklopenie z formy a na vrch ozdobenie rozohriatým orieškovým maslom :) Kamarátka, pre ktorú to bol darček k narodkám, je vysadená na orechové maslá, preto tá ozdoba, inak na môj dušu, netrebalo. Dokonalý čokoládový zážitok stačil ;)

    Avokádové „brownies“ - obrázok 7

Diskusia k receptu

frezia68
@Stanci11 : Vítaj ! Ty si pekný tulák :-))) a okrem toho,že chválim čokoládový a nízkosacharidový koláč,ktorý je už v KK,poprosím Ťa,daj do zážitkov všetko,čo stojí za to a ja sa už teraz teším.Mne by tam odmrzol nos,ale to bola moja tajná túžba.
1x haji
haji
Vítej zpět z cest! Pěkný receptík a ještě hezčí dárek.
afataga
Paradny kolacik, tiez uz by som nekydkala povrch.
Jaj az ma zimomriavky preskocili, brrrrrrrr, ale nejake foto by si mohla pridat, nech kukneme.
stanci11
Žienky moje ďakujem za krásne privítanie a som rada že sa recept páči, priznnávam že dnes som ho piekla znova - zajtra pre kolegyne do práce :) Inak sľubujem že nejaký ten príbeh z krajiny ľadu, snehu a vetra pridám ;) Bolo to jedinečné! :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia