Pečené kuracie stehná
Pečené kuracie stehná

Kuracie stehná na rasci

siuuu - fotkasiuuu, 10. júna 2019
Kuracie stehná na rasci
Foto: siuuu

Tento recept milujem. Minimum surovín a maximálny efekt. Pamätám si ho ešte z detstva a mám ho rada dodnes. Robím ho vždy, keď sa Zobraziť celý popisTento recept milujem. Minimum surovín a maximálny efekt. Pamätám si ho ešte z detstva a mám ho rada dodnes. Robím ho vždy, keď sa mi dlho nechce stáť pri sporáku, pretože sa robí v podstate sám. Ak vám nevadí vôňa a chuť rasce, garantujem vám, že si pochutíte.

4
porcie
10 minút
príprava
45-50 minút
na 185 °C

Suroviny

4 ks (horné alebo celé s kožou)
podľa chuti (drvená alebo mletá)




Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme, osušíme, osolíme a z oboch strán posypeme rascou. Preložíme na pekáč vystlaný papierom na pečenie kožou navrch a v rúre zohriatej na 185-190 °C pečieme cca 40-50 minút (podľa veľkosti stehien). Olej ani žiadny tuk nie je potrebný - mäsko si pustí svoju šťavu a tuk. V polovici pečenia kožu namočíme do výpeku, vrátime naspäť (kožou hore) a dopečieme. Vyskúšame špajľou alebo kovovou ihlicou (na špízy). Najlepšia príloha aspoň podľa nás je zemiakový kaša - klasická alebo v kombinácii so zeleninou (výborná je napríklad zemiakovo-brokolicová).

    Kuracie stehná na rasci - obrázok 1

Diskusia k receptu

používateľ nemá avatar
123
123
na zajtra som mala v pláne piecť stehná, tak to skúsim po novom...
haji
Jednoduché a výborné jídlo, krásně naservírováno, prudce jedlá fota!
evelynba
Jednoduché a určite veľmi chutné. Ukladám ako inšpiráciu. No a aby som nezabudla - kráááásne fotky, najmä tá horná, tá úplne nabáda ponúknuť sa!
mathias
Tak to si dám s novými dusenými zemiakmi s petržľanovou vňaťou a uhorkovým šalátom.Zvyknem takto piecť kuracie stehná, ale nanapadlo ma posypať ich rascou, pričom pečené bravčové bez rasce nedám do trúby.
používateľ nemá avatar
123
123
@Siuuu (10.6.2019 19:01)

urobila som 1/2 na 1/2 - klasika a rasca, priznám sa, neviem, ktoré boli lepšie, ale "zbodlo " sa to na posedenie...
motyka
V nedeľu vyskúšam. Taktiež som do pečeného kuraťa nepoužívala rascu. Ale určite je to fajnové. Jednoduché v ostatnom čase zbožňujeme. To servírovanie je prekrásne.
A "vlčích " hlasov si nevšímaj. Tie do neba nejdu. Skôr naopak.
2x haji a siuuu
nephilim
@Motyka Ale tož. Nepreháňajme to. Servírovanie nie je prekrásne. Ale je absolútne OK. @Siuuu fantasticky fotí. Očividne dobre a rada varí.
Že vlčí hlas? Aj kritický názor je názor. *začiatok rýpania* Ak je podložený argumentami. Pretože argument typu "ak sa niekomu nepáči, nech nečíta a nekomentuje" nie je argument. Nepoužila si ho. Nech ti nekrivdím. Ale čítam to tu (= na Vareche) stále dookola. Je to zbabelosť. Tu sa ide s kožou na trh. Musí sa počítať s plusmi. Aj s mínusmi. Ak sa kritika nepáči, tak autor nezverejňuj recept.*koniec rýpania*
Nemôžem si pomôcť. S tým nebom si mi pripomenula moje obľúbené: "Gute Mädchen kommen in den Himmel. Böse überall hin." Čiže dobré (slušné) dievčatá sa dostanú do neba. A tie zlé kamkoľvek chcú.
PS: Vlk je krásne zviera.


motyka
@Nephilim - možno som reagovala trošku nad čiaru. Ale neznášam tu rýpalov, ktorí nemajú dôvod rýpať a najmä, keď sami sa ničím nepredstavili. Aj ja som za kritiku, ktorá je na mieste, ale v tomto recepte je neopodstatnená. Tá úvodná fotka je pre mňa nádherná. A jedlo určite tiež výborné. Tak prečo ty neprijímaš môj názor ? Budem stručná.
Ja som nepísala o kráse, ale o hlase vlka. Pre mňa hlas vlka krásny nie je. Pre mňa je strašný a hrozivý. A tvoje obľúbené - že radšej si tým zlým dievčaťom, lebo sa dostaneš kamkoľvek - tak si pamätaj svoju cestu, aby si sa vedela aj vrátiť. Lebo kamkoľvek - to môže byť aj nikam.
PS. Nemám podmienky na to, aby som vložila foto, ktoré by ti tú cestu ukázalo. Tak prepáč.
2x 123 a siuuu
siuuu
@Angelikasch (11.6.2019 19:31)

Nemusí sa každému páčiť - jednoducho v tom momente ma to tak napadlo, ale rada sa budem inšpirovať tvojim stylingom, ale žiaľ žiadne tvoje recepty som tu na Vareche nenašla. Mimochodom, robila som ich aj dnes ... možno sa ti dnešný styling bude páčiť viac.


slavka2012
@Siuuu , práve som dopozerala Tvoj blog, urcite sa budem receptami inšpirovať, zaujali ma pestrosťou, zložením i vizuálnou prezentáciou. Bravo.
2x haji a siuuu
siuuu
@Slavka2012 (6.7.2019 08:56)

Ďakujem ... je to taká moja kuchárska kniha, lepšie tam recepty nájdem, keď ich potrebujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia