Malinové semifreddo
Malinové semifreddo

Malinové semifreddo s pistáciami

siuuu - fotkasiuuu, 28. júna 2019
Malinové semifreddo s pistáciami
Foto: siuuu

Veľmi rada skúšam nové recepty a chute - a zmrzlina nesmie chýbať. Túto mrazenú dobrotu som pripravovala na oslavu do práce a veru sme Zobraziť celý popisVeľmi rada skúšam nové recepty a chute - a zmrzlina nesmie chýbať. Túto mrazenú dobrotu som pripravovala na oslavu do práce a veru sme si pochutili. Ja som recept obohatila ružovou vodou (keď ju už mám kúpenú, tak ju treba využiť). Akurát nabudúce namiesto čokolády musím zohnať nugát, pretože čokoláda vo vnútri dezertu sa po stuhnutí veľmi zle krájala - preto v recepte uvádzam nugát (čokolády som použila 80 g).

8-10
porcií
10 minút
príprava
25-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
4 ks
2 PL
350 ml
1/2 šálky (nesolené sekané)
pár kvapiek (alebo 1 ČL vanilkového extraktu)
200 g
podľa chuti (čerstvé)
 lístky (alebo medovka)
Na ovocnú omáčku:
podľa chuti (čerstvé alebo mrazené, alebo iné ovocie)
podľa chuti
cca 0,5 dl




Postup

  1. 1

    Nad parou vyšľaháme vajce, žĺtky a cukor do hustého krému (20-25 minút), ja som šľahala 25 minút. Keď máme krém hustý, odstavíme z tepla a za občasného miešania necháme vychladnúť.

  2. 2

    Smotanu vyšľaháme. Vo väčšej mise spojíme zľahka vajíčkovú zmes a šľahačku, vmiešame mandle (ja som dala pistácie), nugát (použila som roztopenú 85 % čokoládu, ale upozorňujem, že po stuhnutí sa kvôli čokoláde dosť zle krájalo - nabudúce skúsim zohnať radšej nugát), ružovú vodu určenú na potravinárske účely (ak ju máte tak veľmi opatrne - v pôvodnom recepte bola 1 PL, alebo bolo to veľa, je veľmi aromatická, preto uvádzam iba pár kvapiek). Ak nezoženiete ružovú vodu (bežne ju nie je dostať - ja som zohnala cez web), pridajte vanilkový extrakt, a budete mať vanilkovú príchuť, ktorá bude isto tiež lahodná.

  3. 3

    Zmes nalejeme do formy, ktorú sme vystlali potravinovou fóliou tak, aby cca 10 cm presahovala cez okraje, prikryjeme presahujúcou fóliou a necháme stuhnúť - ja som nechala cez noc. Z čerstvého alebo mrazeného ovocia pripravíme coulis (ovocnú omáčku) - ovocie podlejeme trochou vody, pridáme cukor podľa chuti, rozvaríme, rozmixujeme a precedíme.

  4. 4

    Po stuhnutí semifredo vyklopíme, polejeme ovocnou omáčkou (aj s čokoládou to bude lahôdka), ozdobíme čerstvým ovocím a lístkami mäty. Podávame - pred krájaním odporúčam nechať semifredo pár minút povoliť (5-10 minút).

    Malinové semifreddo s pistáciami - obrázok 4

Diskusia k receptu

haji
Ja odpadnem, to je ale kráásne vymrazený receptík! Krásná práce, suroviny i postup - s receptem jde pracovat, super dobrota!! S jakou radostí bych ochutnala, hmm
1x siuuu
farbuska
Ešte poznámka: ružovú vodu často dostať v orientálnych obchodoch s potravinami.
1x siuuu
cesminaz
Presne ako píše @Farbuska ružovú vodu majú aj v tureckom obchode.Síce nie v každom,treba pozriet :-) Ja som si ju presne nedávno obzerala vo Viedni v tur.obchode,ale potom som ju predsa nekúpila :-) ale inak vôbec nebola drahá. @Siuuu Tá posledná fotka vyzerá super a o chuti vôbec nepochybujem!
1x siuuu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia