Marinovaný losos
Marinovaný losos

Marinovaný losos s jahodovým brunoisse a so želé

Ján Lazarák
šéfkuchár hotela Sliezsky dom**** v Tatranskej Polianke, 3. júla 2019
Marinovaný losos s jahodovým brunoisse a so želé
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

320 g
200 g
50 ml
30 g
150 g
150 g
10 g
3 ks
5 ks
100 g
10 g
1 plátok
100 ml
0,5 g
100 ml
35 g




Postup

  1. 1

    Lososa marinujeme 24 – 48 hodín v rozmixovanej cvikle, chrene a vo vodke s kôprom, so soľou, s cukrom, bobkovým listom a novým korením. Po marinovaní lososa vyberieme, opláchneme vodou, usušíme a krájame na požadované kúsky.

  2. 2

    Jahodové brunoisse: 120 g jahôd nakrájame na veľmi malé kocky, ochutíme citrónovou šťavou a mätou.

  3. 3

    Jahodové želé: 80 g jahôd rozmixujeme so 100 ml vody, ochutíme citrónovou šťavou a cukrom, pridáme 1 plátok želatíny.

  4. 4

    Yuzu gél: 100 ml yuzu sirupu, 100 ml vody a 0,5 g agar agaru zvaríme, vychladíme, podľa potreby premixujeme.

  5. 5

    Jogurtový dresing: Jogurt zmiešame s medom.

  6. 6

    Na tanier ukladáme kúsky lososa, lístky šalátu, jahodové brunoisse, jahodové želé, yuzu gél a jogurtový dresing.

Diskusia k receptu

radox1
mne pride ako surovy,len vrchna cast mozno prisla do styku s marinadou.a to som gravlax nerobil po prvy krat,aj s cviklou.vtedy je pekne nacervenany.