Zapekané zemiaky
Zapekané zemiaky

Zemiakové mini pizze

siuuu - fotkasiuuu, 12. júla 2019
Zemiakové mini pizze
Foto: siuuu

Teraz mám po dlhšej dobe zemiakové obdobie :-D Tieto expresné chuťovky zo zemiakov „čo chladnička dala“ robievam občas, keď máme chuť na niečo Zobraziť celý popisTeraz mám po dlhšej dobe zemiakové obdobie :-D Tieto expresné chuťovky zo zemiakov „čo chladnička dala“ robievam občas, keď máme chuť na niečo malé. Rýchle, celkom vzhľadné a chutné jedlo, či skôr taká chuťovka k telke, alebo iba tak na zahryznutie.

10 minút
príprava
12-15 minút
na 200 °C

Suroviny

 veľké
 čerstvé (bazalka, tymian)
 (alebo ochutený paradajkový pretlak)
 strúhaný (alebo iný syr)
Obloha podľa chuti:




Postup

  1. 1

    Zemiaky umyjeme, osušíme, očistíme (ak máme nové zemiaky, čistiť nemusíme) a pokrájame po dĺžke na tenké plátky (hrúbka cca 3-4 mm). Potrieme olejom, uložíme na pekáč vyložený papierom na pečenie a v rúre zohriatej na 200 °C (spodný a horný ohrev) pečieme cca 8-10 minút, aby boli zemiaky mäkké.

  2. 2

    Vyberieme, potrieme kečupom alebo ochutenými pasírovanými paradajkami (soľ, korenie, trošku cukru), obložíme podľa chuti, posypeme oreganom a syrom a zapečieme ešte 5-6 minút.

Diskusia k receptu

cesminaz
Další super zemiakový recept /rýchlovka :-) Skvelé,takéto lúbime.Najmä väčší syn teraz vyhladáva takéto zemiakové rýchlovky :-)
1x siuuu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia