Bryndzová panna cotta
Bryndzová panna cotta

Bryndzová panna cotta

siuuu - fotkasiuuu, 21. júla 2019
Bryndzová panna cotta
Foto: siuuu

Napriek tomu, že klasickú panna cottu ani podobné dezerty nemám rada, táto kombinácia ma zaujala do tej miery, že som sa rozhodla ju vyskúšať. Zobraziť celý popisNapriek tomu, že klasickú panna cottu ani podobné dezerty nemám rada, táto kombinácia ma zaujala do tej miery, že som sa rozhodla ju vyskúšať. Inšpirovala som sa receptom z Varechy (https://varecha.pravda.sk/.../bryndzova-panna-cotta.../71091-recept.html). Robila som dve verzie - pre môjho chlapa som urobila podľa originál receptu - s oškvarkami a pre mňa som recept upravila - podávala som ju s malinovou omáčkou - a bola to teda super parádna kombinácia.

2-4
porcie
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

120 g
150 ml (alebo na varenie)
2 plátky
podľa chuti
podľa chuti
cca 40 g
2 plátky
1 hrsť (čerstvé alebo mrazené)
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Želatínu si namočíne do studenej vody. Smotanu zahrejeme po bod varu, stiahneme z tepla, pridáme bryndzu a za stáleho miešania rozpustíme - trvá to iba chvíľu. Ochutíme jemne soľou a korením, prípadne bylinkami, vložíme vyžmýkanú želatínu, rozmiešame, nalejeme do silikónových formičiek a necháme úplne stuhnúť. Moje formičky sú také väčšie (priemer 8 cm, výška 5 cm) - jedna formička vydá aj na dve menšie porcie.

  2. 2

    Pre môjho muža som robila podľa originál receotu - príloha boli mleté oškvarky, na sucho opražená sušená šunka a cesnakový toast. Aj kvapka medu sa hodí. Toto je taká hutnejšia "chlapská" verzia.

    Bryndzová panna cotta - obrázok 2
  3. 3

    Ja mám radšej kontrastnejšie chute - pre seba som robila s malinovým coulis (malinová omáčka) - rozvarené mrazené maliny s kvapkou vody, ja som pridala aj kvapku levanduľového sirupu a višňového džemu. K tomu čerstvé maliny, kúsok opečenej sušenej šunky, kvapka medu a nasucho opečený toastík - dobrota (titulná foto).

Diskusia k receptu

farbuska
Obe verzie vyzerajú neuveriteľne príťažlivo. Predpokladám, že aj chutia. Láka ma to vyskúšať.
1x siuuu
tatranka
Krásny recept a nádherné fotografie.
Ohromné príchute a ingrediencie.Reprezentačný tanier,nie len pre oko,ale aj pre chuť.
Krásna práca !
1x siuuu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia