Rybací šalát
Rybací šalát

Treska zo sardiniek

simi711 - bez fotkysimi711, 11. augusta 2019
Treska zo sardiniek
Foto: simi711

Výborná, rýchlo pripravená, dá sa použiť ako šalát alebo nátierka na chlieb.

4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

3 ks uvarené
1 bal.
2 - 3 ks
2 ČL
150 - 200 ml
1 štipka
1 ks menšia
0,5 dl




Postup

  1. 1

    Vajcia, kyslé uhorky postrúhať nadrobno. Cibuľu pokrájať nadrobno, osoliť, nechať postáť, aby zmäkla. Sardinky zbaviť vonkajšej kože a vnútornej kosti, roztlačiť vidličkou. Všetko spolu zmiešať, pridať horčicu, majolku, šťavu z uhoriek. Dochutiť soľou, prípadne korením. Dať vychladiť do chladničky.

Diskusia k receptu

evanaaa
Nenapadlo by ma robiť šalát zo sardiniek, neviem si predstaviť tú chuť, ja som robila treskový šalát z tresky - filety som mierne povarila a pokračovala podobne, no dala som aj mrkvu, tá by tam mala byť, vajíčka nie, chcela som, aby bola podobná tej kupovanej.
dvorka
Chuť takéhoto šalátu rsp. pomazánky môže byť super. Moja mamka do vianočného zemiakového šalátu dávala sardinky.( S kožou aj chrbticou) a šalát bol vynikajúci. V novodobej ére presedlala na výmenu za dvojboj mrkva hrášok a už to nie je ten náš, vianočný. Chýbajú mi tam tie sardinky, ktoré ani ja doma kvôli môjmu "rozmaznanému" manželovi nemôžem dávať. V danom recepte mi neladí názov. Treska nemôže byť zo sardiniek. To ako keby som povedala, kurča z prasaťa. Ja by som pomenovala - sardinky v majonéze. Tak ako sa volá aj: treska v majonéze. Ale, je to len môj názor. A, asi dnes urobím na obed. Vďaka za inšpiráciu.
simi711
Ďakujem za názor. Myslím si, že dôležitejší ako názov je výsledný efekt.
1x dvorka
bembo
Keďže rád experimentujem,rád vyskúšam,a dám vedieť.Nad tým názvom som si nerobil ťažkú hlavu,myslené to bolo dobre.Dôležitý je výsledok.Pevne verím,že mi bude chutiť.
evkalibka
Ryby mam rada vyskusam.Ja robievam tiez z tresky. Opeciem na masle vychladnute rozmrvim popripade vyberiem kosticky nastruham najemno mrkvu cibulku,pridam majolku dochutim citronovou stavou a sol. Vajicka nedavam
evkalibka
@Dvorka (12.8.2019 10:02)
Aj moj svatko pridava do vianocneho salatu sardinky. Nie ste odTurc.Teplic?
dvorka
@Evkalibka (12.8.2019 13:49)

:) to je pre mňa prekvapenie, ktoré potešilo. Ja mám české korene - moja babička, ktorá takýto šalát robievala bola z Bělohradu. A odkiaľ mala recept ona, to neviem.
farbuska
@Simi711 (11.8.2019 19:39)

Práve som tvoju sardinkovú "tresku" urobila a uložila do chladničky, aby sa trochu odležala a chute lepšie spojili. Už teraz však môžem povedať, že je to veľmi chutné jedlo a určite ho budem robievať. Ďakujem za tvoj recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia